Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Εισαγγελέας στη Ρόδο για να προστατεύει την άρση του Καμποταζ

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου Κ. Μπούτσικος, έδωσε εντολή στην Αστυνομία και το Λιμεναρχείο του νησιού για λήψη αυστηρών μέτρων ασφαλείας για την αποφυγή επεισοδίων, κατά την άφιξη και την παραμονή του Κρουαζιερόπλοιου "Ζενίθ" στις 19 Μαΐου.

Η εισαγγελική εντολή δόθηκε με έγγραφο που κοινοποιήθηκε τόσο προς τον αστυνομικό διευθυντή Δωδεκανήσου, ταξίαρχο Νικόλαο Εταιρίδη όσο και προς τον κεντρικό λιμενάρχη Ρόδου, πλοίαρχο Γιάννη Αργυρίου.

Αιτία ήταν οι αναφορές διαφόρων ομάδων επαγγελματιών (οδηγοί, έμποροι κ.α.) που κατατέθηκαν στον κ. Μπούτσικο σχετικά με πληροφορίες για άφιξη ομάδας συνδικαλιστών στο νησί από άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίοι και θα προσπαθήσουν αν εμποδίσουν τον κατάπλου του πλοίου, στο νησί, όπως έγινε πρόσφατα στον Πειραιά.

Οι συνδικαλιστές διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης να άρει το καμποτάζ στα κρουαζιερόπλοια.

Στο έγγραφο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου αναφέρεται ότι "περιήλθε εις γνώση της υπηρεσίας μας από τους προέδρους διαφόρων επαγγελματικών ομάδων ότι στις 19-05-2010 θα εμποδιστεί ο κατάπλους του κρουαζιεροπλοίου ''ZENITH'' στο Λιμένα της Ρόδου από άτομα συγκεκριμένου συνδικαλιστικού χώρου.

Επειδή η ανωτέρω ενέργεια είναι αξιόποινη πράξη η οποία τιμωρείται από το νόμο πέραν των δυσμενών καταστάσεων που δημιουργεί εις βάρος της κοινωνίας της Ρόδου σε μια κρίσιμη και δύσκολη οικονομική συγκυρία, σας δίνουμε την εντολή όπως λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για περιφρούρηση της τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου