Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Για την περίπτωση του "ΙΚΑ": Το ξύλο βγήκε απ' τον Παράδεισο ! ! !

Φασαρίες, βρισιές και έκτροπα επεκράτησαν σήμερα σε συνεδρίαση της ΤΔΕ στο ΙΚΑ Δράμας.. Η κατάσταση έχει ως εξής.. Η Μ.Μ. κάτοικος Δράμας και μητέρα τριών ανήλικων παιδιών σύρθηκε στην εν λόγω επιτροπή του ΙΚΑ Δράμας από τον Γ.Σ. οικοδόμο με την καταγγελία ότι δεν τον πλήρωσε για εργασίες που εκτέλεσε στο σπίτι της μητέρας της (80 ετών) στο οποίο η ίδια διαμένει με την οικογένειά της..

Το θέμα δεν είναι η αλήθεια ή μη των καταγγελλομένων, η αλήθεια αυτών θα αποδειχθεί στη Δικαιοσύνη.. Το θέμα είναι ότι στην περίπτωση της κ. ΜΜ συμβαίνουν πολλά απίθανα και όμως αληθινά πράγματα..

Διαβάστε παρακάτω και θα πείτε.. όχι, αυτό δεν γράφτηκε για την ΜΜ αλλά για μένα...

Η ΜΜ εξέδωσε άδεια "μικρής κλίμακας" από την αρμόδια Πολεοδομία, η οποία αφού διεπίστωσε το μέγεθος των εργασιών, εξέδωσε την άδεια. Για τις άδειες αυτές ο νόμος ορίζει ότι δεν έχει υποχρέωση ο ιδιοκτήτης να πληρώσει ένσημα στον εργολάβο.. . Πέρα από το γεγονός ότι η εκτέλεση των εργασιών από τον συγκεκριμένο εργολάβο - καταγγέλλοντα αμφισβητούνται και με έγγραφες μαρτυρίες περιοίκων - κατοίκων η επιτροπή του  ΙΚΑ επιμένει σε μια διαδικασία που είναι πέρα για πέρα έκνομη..

Ο εργολάβος-καταγγέλλων υπεξαίρεσε από την οικοδομή την "άδεια μικρής κλίμακας" για να οικειοποιηθεί την εκτέλεση των εργασιών και το παρέδωσε στο ΙΚΑ Δράμας , η Επιτροπή του οποίου βασίστηκε εν μέρει στο έγγραφο αυτό για την έκδοση της αποφάσεως.. Το τελείως "κουφό" της ιστορίας είναι ότι η άδεια αυτή εκδίδεται άπαξ και συνεπώς η "υπεξαίρεση" είναι γεγονός αυταπόδεικτο αμά τη καταθέσει της σε επιτροπή, από άτομο πλην του ιδιοκτήτου ! Έτσι λοιπόν, το περίφημο ΙΚΑ Δράμας "νομιμοποιεί" παρανόμως με την απόφαση της Επιτροπής του μια άκρως παράνομη πράξη, που σε οποιοδήποτε άλλο πολιτισμένο κράτος  μόνο για την υπεξαίρεση αυτή (θέμα προσωπικών δεδομένων) θα πηγαίναν όλοι μαζί μέσα..

Το τερατώδες της ιστορίας είναι πως η Επιτροπή του ΙΚΑ ζήτησε να εξετάσει το χώρο των εργασιών, ο οποίος όμως ήτανε κατοικήσιμος τη δεδομένη χρονική στιγμή από την οικογένεια της παθούσης, υπό το φεγγαρόφως (ξενοδοχείο "Τα Άστρα") κι έτσι απαιτήθηκε η παρέμβαση Εισαγγελέα από τους ιδιοκτήτες για να γίνει παρουσία των Αρχών η αυτοψία για την προστασία των ανηλίκων προσώπων της οικείας.. Το τρομερό είναι πως η Επιτροπή αρνήθηκε να καλέσει τον Εισαγγελέα (?), αναφέροντάς το μάλιστα και στην απόφασή της.. Τούτο από μόνο του είναι φοβερό που λέγεται μόνον, πολλώ δε μάλλον που η Επιτροπή το αναφέρει εγγράφως..

Δηλαδή, ο πολίτης ζήτησε την τήρηση των νόμων και η Επιτροπή αυθαίρετα το αρνήθηκε, ενώ επικαλείται το γεγονός αυτό στην έκδοση της αποφάσεώς της.. ! Φυσικά, όταν τα πνεύματα οξύνθηκαν και υπό την απειλή της συμπλοκής η Επιτροπή διέκοψε τις εργασίες της.. !

Ο Πρόεδρος των Οικοδόμων Δράμας, μάλιστα, ο οποίος εκπροσωπούσε τον "καταγγέλλοντα" στην Επιτροπή εκστόμισε βαριές εκφράσεις κατά της ΜΜ και του συζύγου της ενώ απείλησε ευθέως το ζεύγος με συμπλοκή, ξύλο και διάφορες άλλες απειλές.

Ο Ελληνικός Λαός, που δικαίως, είναι εξαγριωμένος τόσα χρόνια, όχι μόνο άπό τους πολιτικούς του αλλά και, από τη Δημόσια Διοίκηση δεν αντέχει άλλο.. Το "κάψιμο" της Βουλής που φοβούνται κάποιοι θα ξεκινήσει με το κάψιμο των "υπηρεσιών" που καταδυναστεύουν τον Έλληνα τόσα χρόνια με φαινόμενα Διαπλοκής, Διαφθοράς, Χρηματισμού και όλων των υπολοίπων δεινών.. Ο γράφοντας παρέστη στην Επιτροπή και ήταν ιδίοις όμμασι μάρτυρας των τεκταινομένων.. Ενώ για την υπόθεση αυτή, της τήρησης της νομιμότητας, έχει ενημερωθεί και το Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του ΙΚΑ.. Ενός Οργανισμού που όλοι μας γνωρίζουμε τι σημαίνει... !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου