Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Κατσέλη: Προσπάθεια για χαμηλότερες τιμές στην αγορά

Χαμηλότερες τιμές στην αγορά και κατά συνέπεια μείωση κόστους παραγωγής και μείωση μεικτού κέρδους ζήτησε χθες στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της αλυσίδας παραγωγής και εμπορίου η υπ. Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, η οποία επιδιώκει μια συμφωνία-πλαίσιο για τη μείωση των τιμών στα είδη ευρείας κατανάλωσης.

Η κ Κατσέλη περιέγραψε πως το εθνικό στοίχημα είναι «να κάνουμε αυτούς που μιλάνε για το ελληνικό πρόβλημα σε τρία χρόνια να μιλάνε για το ελληνικό θαύμα», ενώ πρόσθεσε πως πρέπει να αλλάξει η ψυχολογία τόσο των πολιτών όσο και της αγοράς και να φύγουν ο πανικός και ο φόβος, και γι’ αυτό ζήτησε να βάλουν όλοι, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και καταναλωτές, «πλάτη για την έξοδο από την κρίση».

Κατόπιν της χθεσινής συνάντησης, η κ. Κατσέλη δήλωσε πως διαπίστωσε την πρόθεση του επιχειρηματικού κόσμου να συμβάλει σε αυτό τον εθνικό στόχο, δεσμεύτηκε για μια σειρά θεσμικών παρεμβάσεων που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, ενώ υπογράμμισε πως οι βασικές αρχές της συμφωνίας-πλαίσιο, η οποία, όπως είπε, σηματοδοτεί μια πανεθνική προσπάθεια, θα διατυπωθούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου