Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Οι Σέρβοι πρώτοι στο Facebook

Τον μεγαλύτερο αριθμό χρηστών στο Facebook, στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, έχει η Σερβία, με 2.029.260 λογαριασμούς. Αναλογικά, δε, με τον πληθυσμό της, η Σερβία καταλαμβάνει την 17η θέση στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα του blog AdriaTalk.com.

Σε σύγκριση με προηγούμενη έρευνα που διεξήχθη τον Δεκέμβριο, ο αριθμός χρηστών του Facebook στη βαλκανική χώρα αυξήθηκε κατά 40%.

Η έρευνα έδειξε, επίσης, ότι στη Σερβία οι περισσότεροι χρήστες είναι άνδρες, (ποσοστό 56%) και ότι το 61% των Σέρβων που είναι εγγεγραμμένοι ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία των 18-34 ετών. Ωστόσο, η μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού χρηστών παρατηρήθηκε στην ηλικιακή ομάδα άνω των 65 ετών.

Με βάση τον αριθμό των χρηστών, δεύτερη στην περιοχή των Βαλκανίων είναι η Κροατία (1,2 εκ. άτομα) και ακολουθούν η Βοσνία - Ερζεγοβίνη (775.000 άτομα) η ΠΓΔΜ (692.000 άτομα), η Σλοβενία (568.000 άτομα) και το Μαυροβούνιο (160.000 άτομα).

Η κατάταξη αλλάζει, εάν ληφθεί υπ' όψιν ο αριθμός χρηστών εν συγκρίσει με τον πληθυσμό. Στην πρώτη θέση είναι η ΠΓΔΜ και ακολουθούν η Σλοβενία, η Σερβία, η Κροατία, το Μαυροβούνιο και η Βοσνία - Ερζεγοβίνη.

Σύμφωνα με την έρευνα του AdriaTalk.com, περισσότεροι από 150 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρώπης είναι εγγεγραμμένοι στη σελίδα της κοινωνικής δικτύωσης. Το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών είναι από τη Βρετανία, από την Τουρκία και από τη Γαλλία.

Σε αναλογία με τον πληθυσμό, ο μεγαλύτερος αριθμός χρηστών είναι από τις χώρες του Βορρά, από την Ισλανδία, τη Νορβηγία και τη Δανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου