Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Το Πακιστάν «δείχνουν» οι ΗΠΑ για τη διεθνή τρομοκρατία

«Τα τελευταία χρόνια οι συνωμοσίες που σκοπό έχουν να πληγούν αμερικανικοί στόχοι συνδέονται με το Πακιστάν» δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, Λάρι Τζόνσον.

"Ήταν απόλυτα προβλέψιμο ότι το φορτηγάκι θα οδηγούσε σε κάποιον από ή με ισχυρούς δεσμούς με το Πακιστάν», επεσήμανε ο Αμερικανός αξιωματούχος, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού Τime.

"Επίσης, δεν θα μας εξέπληττε, αν ανακαλύπταμε ότι ο Φαϊζάλ Σαχζάντ, ο επίδοξος τρομοκράτης της Τάιμς Σκουέαρ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι εργαζόταν μόνος, συνδέεται στην πραγματικότητα με εξτρεμιστικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο βόρειο Πακιστάν", πρόσθεσε ο Λάρι Τζόνσον.

"Οι ομάδες αυτές, των οποίων οι επιθέσεις παλαιότερα περιορίζονταν στην περιοχή, τώρα εμφανίζονται ως μια θανάσιμη απειλή για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της. Ενώ, ο πυρήνας της Αλ-Κάιντα, με επικεφαλής τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, πλήττεται από τις επιθέσεις του αμερικανικού στρατού, πακιστανικές ομάδες οργανώνονται, εκπαιδεύονται και εξοπλίζονται όλο και περισσότερο, όλο και καλύτερα, στην ενδοχώρα", υπογράμμισε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου