Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Μπακογιάννη: «Η πολιτική έχει θάρρος όταν κάνεις αυτό που πιστεύεις»

Δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη στο ΣΚΑΪ 100,3.

Για ανάγκη κάθε προσπάθειας να έχει μόνο έναν στόχο έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ 100,3.

«Ήταν αδύνατο για μένα να ψηφίσω ενάντια σε αυτό που πίστευα ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας» είπε αναφορικά με την επιλογή της. «Η χώρα περνάει δύσκολες στιγμές και κάθε προσπάθεια θα πρέπει να έχει ένα μόνο στόχο, να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε για να βγούμε από τη λαίλαπα... Δεν μπορώ από τη μία να μιλάω και να πιέζω τους ξένους ηγέτες και από την άλλη να ψηφίζω κατά στη Βουλή. Δεν μου το επιτρέπει η συνείδησή μου», συμπλήρωσε.

Η κ. Μπακογιάννη επέρριψε ευθύνες στον Αντώνη Σαμαρά για το γεγονός ότι αρνήθηκε να συγκαλέσει Κοινοβουλευτική Ομάδα. «Η Ελλάδα καιγόταν και οι βουλευτές της ΝΔ δεν είχαν ποτέ τη δυνατότητα να καταθέσουν την άποψή τους και να επιχειρηματολογήσουν υπέρ ή κατά των μέτρων» .

«Η πολιτική έχει τα θάρρος όταν κάνεις αυτό που πιστεύεις, τη στιγμή που το πιστεύεις», σημείωσε η κα Μπακογιάννη και συνέχισε λέγοντας: «Η ψήφος στο κοινοβούλιο έχει σημασία, αλλά δυστυχώς την έχουμε ευτελίσει. Οι βουλευτές έχουν δικαίωμα στην άποψη και δεν εκλέγονται για να μιλάει ένας... Εάν καταντήσαμε στο σημείο να μην πιστεύει κανείς πια τους πολιτικούς οφείλεται σε αυτό ακριβώς» .

Ακόμα, η κα Μπακογιάννη εξομολογήθηκε ότι δεν το περίμενε να τεθεί εκτός του κόμματος, αναρωτήθηκε σε τι έβλαψε στην ενότητα του κόμματος, και γνωστοποίησε ότι θα παραμείνει βουλευτής «για να δώσω – όπως είπε – τον αγώνα εντός και εκτός με όλες μου τις δυνάμεις» .

Τέλος, σε ερώτηση εάν θα προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος, η κα Μπακογιάννη απάντησε: «Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι θα κάνω, είναι πολύ πρόωρο. Τα κόμματα όμως υπάρχουν όταν υπάρχουν οι κατάλληλες κοινωνικές συνθήκες. Το μόνο σίγουρο αυτή τη στιγμή είναι ότι θα παραμείνω βουλευτής» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου