Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

"Σύντροφε, μας πήρανε χαμπάρι".....

Το ΠΑΣΟΚ καθυστερεί υπερβολικά να επιλέξει κάποιον υποψήφιο προς Στήριξη για τη Δράμα, ούτε αναμένεται να το πράξει και αύριο σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, τόσο που πολύς κόσμος προβληματίζεται ότι τελικά οι υποψηφιότητες θα μείνουν "ορφανές" . Πέρα από το γεγονός ότι κάτι τέτοιο θα στείλει λάθος μήνυμα στην κοινωνία, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι αυτές οι δημοτικές εκλογές έχουνε μεγάλη σημασία για τη χώρα και συνεπώς θα ήταν ολέθρια τακτική να μείνει ο Δήμος Δράμας "ορφανός". Ειδικά τη στιγμή που η Ν.Δ. κατέρχεται στο Δήμο διασπασμένη και με πολλά προβλήματα, είναι , μοναδική ευκαιρία για το Κίνημα να επανακτήσει το Δήμο ύστερα από είκοσι περίπου χρόνια. *βλέπε ρεπορτάζ από το "Στο Καρφί" σε άλλο σχόλιο*

Ωστόσο, τα προβλήματα για τις υποψηφιότητες στο Δήμο είναι τεράστια και δύσκολα. Σε τούτο, όμως, μεγάλη ευθύνη έχουν οι δύο τοπικοί βουλευτές που με τη συμπεριφορά και τις προτιμήσεις τους "υπονομεύουν" ουσιαστικά τη συνοχή του κόμματος σε τοπικό επίπεδο. Οι προσωπικές επιλογές και των δύο κρίνονται από "μέτριες" , "αμφιβόλου ποιότητας" έως "επικίνδυνες" από την τοπική κοινωνία, ειδικά αν σκεφτεί κανείς τον "συμβολισμό" των υποψηφίων που στηρίζουν... Πολλοί απλοί πολίτες μας μεταφέραν την ανησυχία τους πως αν το ΠΑΣΟΚ επιλέξει έναν από τους υποψηφίους που στηρίζουν οι τοπικοί βουλευτές τότε αυτοί θα ψηφίσουν "κάτι άλλο" !

Από την άλλη, οι δύο "κυρίαρχοι" (Σούτος και Χαρακίδης), μέχρι στιγμής, δημοτικοί συνδυασμοί του κόμματος έπαιξαν το "παιχνίδι" της επικοινωνίας και αφήσανε τις χειρότερες εντυπώσεις... Οι μεν ανακοινώνουν υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και συνδυασμό, υποδηλώνοντας την πρόθεση να κατέλθουν στις εκλογές, "γράφοντας" στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την κομματική διεργασία... Οι δε "παπαγάλιζαν" κι "αηδόνιζαν" ότι το "παιχνίδι της στήριξης" είναι τελειωμένο και μην κουράζεστε, οι υπόλοιποι, άδικα ΕΜΕΙΣ πήραμε το χρίσμα ! Τραγελαφικά πράγματα δηλαδή που δεν τιμούν ούτε τις υπογραφές αυτών που έθεσαν εαυτόν στη διάθεση του Κινήματος, αλλά και ούτε το πνεύμα που θέλει να περάσει στο κόμμα ο πρωθυπουργός...

(Το "πρόβλημα" του Βόλου είναι "παιδική χαρά" μπροστά στη Δράμα... κι όμως ο Παπανδρέου το "πήρε επάνω του".. λέτε να πράξει το ίδιο και στη Δράμα ;)

Σε όλα, όμως, τα "περίεργα" όπως ευστόχως τα έχουμε από καιρό χαρακτηρίσει της Δράμας, ταιριάζει απόλυτα και για τους δύο αυτούς υποψηφίους (Σούτος και Χαρακίδης) η φράση :

"Σύντροφε, μας πήρανε χαμπάρι...!" .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου