Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Βαρόμετρο Public Issue: Πολύ μπροστά το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ

Σαφές προβάδισμα, παρά τη φθορά του, καταγράφει το ΠΑΣΟΚ έναντι της Ν.Δ. Ενισχυμένο εμφανίζεται το ΚΚΕ, ενώ έπονται ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά καταγράφει για τον Δεκέμβριο το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για την «Καθημερινή» και τον ΣΚΑΪ.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής των πολιτικών κομμάτων το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 39% έναντι 30% της ΝΔ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 11%, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ με 5,5%, 2% έχουν οι Οικολόγοι 2,5% η Δημοκρατική Αριστερά και 2,5% η Δημοκρατική Συμμαχία.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 42% έναντι 20%.

Έξι στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας ,ενώ ένα ποσοστό 27% πιστεύει ότι μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας έναντι ενός ποσοστού 7% που θεωρεί ότι καλύτερη θα ήταν μία κυβέρνηση της ΝΔ .

Οκτώ στους δέκα πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την λειτουργία της δημοκρατίας, ενώ ίδιο είναι και το ποσοστό όσων δεν είναι ικανοποιημένοι από την ζωή που ζουν σήμερα.

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί συγκεντρώνουν περισσότερες αρνητικές, από θετικές ,γνώμες με τον πρωθυπουργό, ωστόσο να έχει τις λιγότερες αρνητικές γνώμες από τους υπόλοιπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου