Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Δεν της δίνουν εκπαιδευτική άδεια που δικαιούται

Καθηγήτρια στερείται την εκπαιδευτική άδειά της μετ΄ αποδοχών, αν και, όπως καταγγέλλει, πληροί όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.
Η καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία κάνει το διδακτορικό της με υποτροφία στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, καταγγέλλει στη zougla.gr ότι το Ανώτατο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απέρριψε παρανόμως την αίτησή της, παρά τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας και το δεδικασμένο παρόμοιων υποθέσεων.

Η εγκύκλιος για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών για το έτος 2010-2011 είναι σαφής, τονίζει η καθηγήτρια:

«...επιτρέπεται η χορήγηση νέων αδειών μόνο σε υποτρόφους, αφού σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 58 του Ν.3528/2007 ορίζεται ότι '' Η άδεια χορηγείται υποχρεωτικά, εάν ο υπάλληλος έχει λάβει υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών''. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και υπότροφοι άλλων φορέων».

Η καθηγήτρια κατέθεσε αίτηση επανεξέτασης της περίπτωσής της, επισυνάπτοντας, μάλιστα, απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με την οποία υποψήφιος διδάκτορας του Ε.Α.Π. δικαιώθηκε και του χορηγήθηκε η εν λόγω άδεια.

Όμως, το αίτημα απορρίφθηκε για δεύτερη φορά, με το σκεπτικό ότι το θέμα των σπουδών της «δεν έχει συνάφεια με την ειδικότητά της».

Χωρίς να έχει λάβει μέχρι στιγμής μία επίσημη απάντηση, η καθηγήτρια αντέδρασε με επιστολή της προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στην οποία, ωστόσο, οι αρμόδιοι απαξίωσαν, όπως λέει, να απαντήσουν.

«...Η εκπόνηση διδακτορικής διατριβής αποτελεί ερευνητική δραστηριότητα του Ιδρύματος και όχι εκπαιδευτική. Απαιτεί δε τη φυσική παρουσία στους χώρους του Ε.Α.Π., όπως συμβαίνει σε όλα τα Α.Ε.Ι., και όπως προβλέπεται από το Ν. 2552/97, του Ε.Α.Π., άρθρο 5, παρ. 13 ''Για την απόκτηση Διδακτορικού διπλώματος απαιτείται η κατοχή συγγενούς μεταπτυχιακού τίτλου και η συγγραφή Διδακτορικής Διατριβής. Η διαδικασία επίβλεψης της ερευνητικής εργασίας, ελέγχου και έγκρισης της Διδακτορικής Διατριβής καθορίζονται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις περί Α.Ε.Ι.''…», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή.

Απογοητευμένη από την αδιαφορία των αρμοδίων να ασχοληθούν με την περίπτωσή της, η καθηγήτρια που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τις σπουδές της στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, αφού δεν μπορεί πια να δώσει εξετάσεις, κατήγγειλε το περιστατικό στη zougla.gr, ελπίζοντας να λάβει μία απάντηση.

Σημειώνεται ότι έχει προκαταβάλει ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό ως δίδακτρα στο Ε.Α.Π. και τώρα αναρωτιέται τι πρέπει να πράξει.
zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου