Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Κουβέλης: Δεν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα

Απο την Ξάνθη οπου παρουσίασε τους βασικούς στόχους του νεοσύστατου πολιτικού φορέα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς εμφανίστηκε βέβαιος οτι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει..

"Είμαστε το κράτος με τις μεγαλύτερες κοινωνικές ανισότητες", είπε ο κ. Κουβέλης και συμπλήρωσε οτι το λάθος της κυβέρνησης είναι ότι χρησιμοποιεί τα ίδια εργαλεία που παρήγαγαν την κρίση. "Η κυβέρνηση", τόνισε ο κ. Κουβέλης, "δεν έκανε τίποτα για να πατάξει τη διαφθορά και το πελατειακό κράτος που αποτελούν βασικές αιτίες για την αποδόμηση του κράτους". Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε εντελώς λάθος την πολιτική της επιβολής των έμμεσων φόρων και τάχθηκε κατά των επιχειρησιακών συμβάσεων οι οποίες όπως είπε ισοπεδώνουν πολίτες και αποδυναμώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ο κ. Κουβέλης εμφανίστηκε σίγουρος ότι η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει γιατί όπως σημείωσε, "δεν το θέλουν οι δανειστές μας". Επίσης χαρακτήρισε ως καταστροφή τυχόν έξοδό μας από το ευρώ, τάχθηκε κατά της αναδιάρθρωσης του χρέους ενώ δήλωσε ότι συμφωνεί με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους.

Αναφερόμενος στην είσοδο του ΔΝΤ στη χώρα μέσω του μηχανισμού στήριξης, ο κ. Κουβέλης εκτίμησε πως έγιναν λάθος χειρισμοί από την κυβέρνηση που πλέον η προσφυγή της χώρας σ΄αυτό , ήταν αναπόφευκτη. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι "ως Δημοκρατική Αριστερά "δε συμπράττουμε στο αντιμνημονιακό μέτωπο αν και καταψηφίσαμε το μνημόνιο".

Ο κ. Κουβέλης βρέθηκε στην Ξάνθη το απόγευμα του Σαββάτου για να παρουσιάσει τους βασικούς στόχους της Δημοκρατικής Αριστεράς. Κατα τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο πριν από την ανοιχτή πολιτική εκδήλωση τόνισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά απαρτίζεται από δυνάμεις του Συνασπισμού, ανένταχτους αριστερούς, στελέχη της πολιτικής οικολογίας αλλά και ενεργούς πολίτες. Αναφέρθηκε στα κριτήρια με τα οποία η Δημοκρατική Συμμαχία στήριξε τις υποψηφιότητες των κ. Καμίνη και Μπουτάρη στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές κάνοντας λόγo για επιβράβευση των επιλογών του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου