Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Θρίλερ με τον απεγκλωβισμό των 3 ορειβατών στα Ανώγεια! - Εγκλωβίστηκαν και οι διασώστες!

Μετά από σχεδόν 48 ώρες απεγκλωβίστηκαν με Super Puma και οι 3 ορειβάτες που είχαν "κλείσει" τα χιόνια στα Ανώγεια αλλά και οι 4 διασώστες τους.

Ολα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής όταν οι τρεις φίλοι που είχαν πάει για ορειβασία στα Ανώγεια λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης εγκλωβίστηκαν σε ορεινό σημείο κοντά στο Χιονοδρομικό Κέντρο της περιοχής.

Ετσι, κάλεσαν σε βοήθεια. Κλιμάκιο από την ΕΜΑΚ Ηρακλείου με 3 άτομα και έναν εθελοντή ξεκίνησε με ερπυστριοφόρο, για να τους απεγκλωβίσει. Ομως, λίγο πριν τις 15.00 το μεσημέρι και ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενείς εγκλωβίστηκαν κι αυτοί και κάλεσαν με την σειρά τους σε βοήθεια.

Δόθηκε λοιπόν εντολή να ξεκινήσει εκχιονιστικό μηχάνημα μαζί με ένα όχημα της πυροσβεστικής για να απεγκλωβίσει πλεον 7 άτομα!

'Ομως το εκχιονιστικό χάλασε στην διαδρομή και καθηλώθηκε στο σημείο μαζί με το δεύτερο διασωστικό. Ετσι, κλήθηκε Super Puma που απογειώθηκε από την Ελευσίνα.

Το ελικόπτερο απεγκλώβισε τελικά τους 3 πυροσβέστες και τον εθελοντή και τους μετέφερε στο Ηράκλειο. Στη συνέχεια αφού ανεφοδιάστηκε με καύσιμα απεγκλώβισε και τους ορειβάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου