Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Ικανοποιημένη από τη συμφωνία της Κανκούν, η Γερμανίδα καγκελάριος

Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε το Σάββατο ότι η συμφωνία για το κλίμα στη διάσκεψη που ολοκληρώθηκε στην Μεξικανική πόλη Κανκούν ήταν ένα βήμα μπροστά αλλά προειδοποίησε ότι χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμα για να σωθεί ο πλανήτης.
«Κάναμε ένα καλό βήμα προς τα εμπρός στην Κανκούν σήμερα» τόνισε η κ. Μέρκελ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της διάσκεψης. Αλλά πρόσθεσε ότι χρειάζεται «μια μεγάλη, πραγματική συμφωνία που θα επιτευχθεί με την πλήρη συμφωνία όλων και η οποία θα αντικαταστήσει το πρωτόκολλο του Κιότο».
«Χρειάζεται να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στο πνεύμα των διαπραγματεύσεων που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία σήμερα, την τελευταία στιγμή, στην Κανκούν», πρόσθεσε η κ. Μέρκελ.

«Ωστόσο, είμαι πολύ ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στην Κανκούν. Ήταν ένα μεγάλο εγχείρημα αυτό στο Μεξικό και πιστεύω ότι μας οδήγησε όλους ένα βήμα μπροστά», επισήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Νωρίτερα και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βέστερβελε δήλωσε ότι η διάσκεψη του Κανκούν  έδειξε ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια ισορροπία μεταξύ των υπο ανάπτυξη και των ανεπτυγμένων χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου