Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Αγωγή του πρακτορείου Bloomberg κατά της ΕΚΤ για συγκάλυψη των πραγματικών δανείων της Ελλάδας

Το Bloomberg News, απαιτεί να αποκαλυφθούν τα στοιχεία σχετικά με τα ελληνικά swaps, μέσω των οποίων η Ελλάδα κατηγορείται ότι απέκρυψε τα πραγματικά δημοσιονομικά της μεγέθη.

 

Το Bloomberg ζητά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να ανατρέψει την προηγούμενη απόφαση της ΕΚΤ να μην αποκαλύψει δύο εσωτερικά έγγραφα που συντάχθηκαν φέτος από το εξαμελές εκτελεστικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας.................

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, τα έγγραφα αυτά δείχνουν πως η Ελλάδα χρησιμοποίησε τα swaps για να κρύψει τον δανεισμό της.
 
Στις αρχές του προηγούμενου μήνα, οι δημοσιογράφοι του Bloomberg είχαν ζητήσει από την ΕΚΤ να δώσει στη δημοσιότητα τα έγγραφα, ωστόσο, ο πρόεδρος της τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ απέρριψε το αίτημα, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει αναστάτωση στις αγορές.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Τρισέ ανέφερε στην επιστολή του προς το πρακτορείο ότι τα έγγραφα χρησιμοποιήθηκαν για τη λήψη αποφάσεων, προσθέτοντας ότι είναι πλέον χρονικά ξεπερασμένα και θα μπορούσαν να παραπλανήσουν τους επενδυτές ενώ σήμερα εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου