Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Είναι από το Κιλκίς, σχεδόν πέντε μέτρα και πηγαίνει πάνω-κάτω στο Κρεμλίνο

Το ελληνικό στοιχείο έφτασε μέχρι την Μόσχα και το γραφείο του Ρώσου Πρωθυπουργού, Βλαντιμίρ Πούτιν.


Πρόκειται για ένα ασανσέρ, το έχει το ασυνήθιστο ύψος των 4,6 μέτρων και εγκατέστησε η εταιρία ανελκυστήρων Kleemann, με έδρα το Κιλκίς. Με τον τρόπο αυτό μπήκε ελληνική "σφραγίδα" στο αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα, που στεγάζει το γραφείο του Ρώσου Προέδρου.

Ο ειδικός αυτός ανελκυστήρας θα μεταφέρει υλικά για τα σκηνικά θεατρικών εκδηλώσεων, ομιλιών, συναυλιών κτλ. Μιλάμε ουσιαστικά για έναν ειδικό υδραυλικό θάλαμο, με ωφέλιμο φορτίο 10 τόνων.
Ήδη λειτουργεί εδώ και έναν μήνα μεταξύ τριών ορόφων, διανύοντας διαδρομή εννέα μέτρων, ενώ το έργο, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, εκτιμάται ότι αυξάνει το κύρος της εταιρίας στη Ρωσία και ανοίγει τις πόρτες για ακόμη μεγαλύτερη διείσδυση και στις υπόλοιπες αγορές της περιοχής (π.χ. Ουκρανία, Μολδαβία), όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Kleemann, Νίκος Κουκούντζος, στη διάρκεια δείπνου εργασίας.

Η διοίκηση της εταιρίας διαθέτει γραφείο αντιπροσωπείας στη Μόσχα ωστόσο δεν εξετάζει προς το παρόν το ενδεχόμενο ίδρυσης θυγατρικής στη Ρωσία. Μέσα στο 2011 η Kleemann όμως έχει στόχο την περαιτέρω επέκταση στην αγορά της Κίνας, όπου ήδη διαθέτει γραφείο στη Σαγκάη και θυγατρική στο Χονγκ Κονγκ (που ενδέχεται να λάβει μελλοντικά τη μορφή holding). Στόχος της εταιρίας είναι "ό,τι χάνεται από την ελληνική αγορά να λαμβάνεται από τις ξένες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου