Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Στο αρχείο η υπόθεση Σανιδά

Από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ρούσσο Παπαδάκη τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο αρχείο το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης,κ. Χάρη Καστανίδη που υπεβλήθη το Σεπτέμβριο του 2010, να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες στον τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Γεώργιο Σανιδά για την υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και του ελληνικού δημοσίου.
 
Ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε διαβιβάσει έγγραφο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,κ. Ιωάννη Τέντε, σύμφωνα με το άρθρο 31 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, με το οποίο - χωρίς να λαμβάνει θέση - ζήτησε να ερευνηθεί εάν στην υπόθεση του Βατοπαιδίου ο τέως εισαγγελέας του ΑΠ έχει διαπράξει ποινικά κολάσιμες πράξεις. Δηλαδή, εμμέσως πλην σαφώς, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε να ερευνηθεί εάν ο κ. Γιώργος Σανιδάς έχει διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.
Ήδη κατά το παρελθόν έχουν τεθεί στο αρχείο οι μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί σε βάρος του Γιώργου Σανιδά για την υπόθεση του Βατοπαιδίου από το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ. Επίσης, τέθηκε στο αρχείο και η έρευνα που διεξήχθη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατόπιν παραγγελίας της Εξεταστικής Επιτροπή της Βουλής για το Βατοπαίδι. Η Εξεταστική Επιτροπή προ εννιαμήνου περίπου είχε διαβιβάσει στην Βουλή όλες τις καταθέσεις που είχαν γίνει για την υπόθεση του Βατοπαιδίου και έκαναν αναφορά στο πρόσωπο του κ. Γιώργου Σανιδά.
 
Οι συνάδελφοι του τέως ανωτάτου Εισαγγελικού Λειτουργού αφού μελέτησαν το περιεχόμενο των καταθέσεων ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπή κατέληξαν ότι δεν έχει διαπραχθεί καμία ποινικά κολάσιμη πράξη από τον κ. Σανιδά και αρχειοθέτησαν την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου