Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Αρνείται να δώσει ονόματα για τα εξοπλιστικά ο Β.Βασιλάκος

Αρνήθηκε να αποκαλύψει ονόματα για τα εξοπλιστικά προγράμματα ο πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών και Επενδύσεων Ευάγγελος Βασιλάκος, ο οποίος, κληθείς να καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, επεσήμανε ότι δεν καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλία. «Αν αναφερθώ σε κάποιες συμβάσεις, κινδυνεύω να κατηγορηθώ για επιλεκτική αναφορά», υποστήριξε ο κ. Βασιλάκος.
 
Η συζήτηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα έντονο κλίμα, ενώ στο τέλος επισημάνθηκε η ανάγκη για εξορθολογισμό της διαδικασίας των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βασιλάκου, υποστήριξε ότι η παραμονή του στο υπουργείο για διάστημα 13 μηνών μετά την αλλαγή διακυβέρνησης αποτελούσε «εγγύηση διαφάνειας». «Ένας λόγος για τον οποίο επέμεινα να μείνει ο κ. Βασιλάκος, ήταν το γεγονός ότι όλοι μου έλεγαν να φύγει. Όχι μόνο οι εταιρείες αλλά και τα Επιτελεία δεν ήθελαν τον Βασιλάκο», υποστήριξε ο υπουργός......................

Ωστόσο, επεσήμανε ότι οι καταγγελίες του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών και Επενδύσεων, χρήζουν άμεσης εξέτασης από την Επιτροπή. «Ό, τι λέμε δημόσια, οφείλουμε και να το αποδεικνύουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σε περίπτωση που οι απαντήσεις δεν είναι επαρκείς.

Ο Ευάγγελος Βασιλάκος υποστήριξε ότι «η παθογένεια στους εξοπλισμούς είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι. Απλά εγώ το είπα δημόσια». Αρνούμενος να μπει σε ονοματολογία για τους εκβιασμούς, που έχει υποστηρίξει ότι δεχόταν, αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. «Μόνο μία φορά εκλήθην να συμμετέχω» υποστήριξε, προσθέοντας ότι η Thyssen Krupp είχε ζητήσει να μην παρίσταται στις διαπραγματεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου