Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Πρόστιμο 600.000 ευρώ στα καταστήματα που... καπνίζουν!

Είναι ο πιο αυστηρός αντικαπνιστικό νόμος και θα τεθεί σε ισχύ από τις 2 Ιανουαρίου του 2011. Αντιδράσεις από τους καταστηματάρχες που φοβούνται κλείσιμο των καταστημάτων τους.

Μια βιαστείτε όμως να χαρείτε η μη καπνιστές γιατί η απαγόρευση αυτή αφορά την.... Ισπανία.
 
Το ισπανικό κοινοβούλιο υιοθέτησε αργά χθες μια σκληρή αντικαπνιστική νομοθεσία, θέτοντας την Ισπανία στον κατάλογο των ευρωπαϊκών χωρών με την αυστηρότερη αντικαπνιστική νομοθεσία.
 
Το κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για το νομοσχέδιο που απαγορεύει αυστηρά το κάπνισμα στα μπαρ, τα εστιατόρια, τα νυχτερινά κέντρα, τα καζίνο και στις αίθουσες μπίνγκο, το οποίο τίθεται σε ισχύ από τις 2 Ιανουαρίου.
 
Το κάπνισμα θα απαγορεύεται ακόμα και στους υπαίθριους δημόσιους χώρους όπως παιδικές χαρές, παιδότοπους, προαύλιους χώρους σχολείων και νοσοκομείων.
 
Νόμος που ισχύει από το 2006 απαγορεύει το κάπνισμα στους χώρους εργασίας και τα δημόσια κτίρια όπως νοσοκομεία, σχολεία, εμπορικά κέντρα και σιδηροδρομικούς σταθμούς.
 
Μέχρι σήμερα ο νόμος παρείχε τη δυνατότητα σε ιδιοκτήτες εστιατόριων και μπαρ να αποφασίσουν κατά πόσο θα επιτρέπουν το κάπνισμα εντός των καταστήματων τους, κάτι το οποίο έκανε η πλειοψηφία των ιδιοκτητών.
 
Οι ιδιοκτήτες χώρων διασκέδασης υποστηρίζουν ότι η διακοπή του καπνίσματος θα απομακρύνει τους πελάτες από τα καταστήματα τους.
 
Η κυβέρνηση απέρριψε τέτοιους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι η απαγόρευση του καπνίσματος δεν έχει πλήξει ουσιαστικά αυτόν τον τομέα στις υπόλοιπες Δυτικές χώρες.
 
Η παραβίαση της απαγόρευσης επισύρει πρόστιμο 600.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου