Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Στοπ σε φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού

Δεν εγκρίνεται τελικά φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού. Τι έδειξαν οι τελευταίες έρευνες για την χρήση του φαρμάκου αυτού...


Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDΑ) αποφάσισε να άρει την έγκρισή της για τη χρήση του αντικαρκινικού φαρμάκου Αvastin που αφορά τον καρκίνο του μαστού. Το Αvastin χορηγείται ακόμη και συνδυαστικά με άλλα φάρμακα ή θεραπείες για διάφορες μορφές καρκίνου. Σύμφωνα με τη FDΑ, όλες οι τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι το Αvastin δεν αυξάνει, όπως εθεωρείτο αρχικά, το προσδόκιμο ζωής ασθενών με καρκίνο του μαστού.
 
Η αμερικανική υπηρεσία είχε εγκρίνει το φάρμακο το 2008 για χρήση σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού βασιζόμενη σε έρευνες που είχαν δείξει ότι εμποδίζει την επέκτασή του για διάστημα μεγαλύτερο των πέντε μηνών. Οι τελευταίες όμως έρευνες έδειξαν ότι η προστασία που παρέχει δεν είναι μεγαλύτερη των τριών μηνών, ενώ παράλληλα εμφανίζονται επικίνδυνες παρενέργειες στους ασθενείς.
 
Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων αντέδρασε άμεσα ανακοινώνοντας ότι θα συνεχιστεί η διάθεση του Αvastin στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου