Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

«Κίνδυνος για τη δημοκρατία η ανεργία»

«Δεν έχουμε δικαίωμα να μείνουμε με τα χέρια δεμένα στα διψήφια ποσοστά της ανεργίας», τόνισε στη Βουλή η υπουργός Εργασίας, χαρακτηρίζοντάς τα μάλιστα «κίνδυνο για τη δημοκρατία». Στο τρίτο τρίμηνο του 2010 ο αριθμός των ανέργων ξεπέρασε τους 620.000, ανέφερε η κ. Κατσέλη και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα στήσει αναχώματα στις συνέπειες της κρίσης.

«Πρώτη προτεραιότητά μας το 2011 θα είναι η διασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία. Να διατηρήσουμε, κι αν είναι δυνατόν, να αυξήσουμε τις προσφερόμενες θέσεις», τόνισε και πρόσθεσε ότι «στοίχημα και κοινή μας δέσμευση είναι να λάβουμε μέτρα που θα πυροδοτήσουν τη βιώσιμη διαδικασία».

Αναφερόμενη στις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου, σχολίασε ότι «με τη λύση που δώσαμε οι εκκρεμότητες ως προς το μνημόνιο τελείωσαν», εκτιμώντας παράλληλα ότι βελτιώθηκαν οι προβλέψεις του μνημονίου.

«Θέλουμε συναίνεση και συμμαχίες πάνω στα αυτονόητα. Να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας, ότι μπορούμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα στη χώρα μας», δήλωσε η Λούκα Κατσέλη και κάλεσε όλες τις πλευρές να συμβάλουν ώστε να κλείσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι πληγές.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου