Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Επίθεση Σηφουνάκη σε ΝΔ και Α. Βγενόπουλο

«Από τις εξεταστικές επιτροπές αποδείχθηκε ότι δεν πάσχει μόνο ο δημόσιος τομέας αλλά ότι ιδιωτικοί όμιλοι, επιχειρηματίες κομήτες, που ανδρώθηκαν την αμαρτωλή πενταετία, έστησαν διαφόρων ειδών πυραμίδες και με την ανοχή δημόσιων εποπτικών λειτουργών», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Σηφουνάκης.

Η επίθεσή του επικεντρώθηκε στον Α. Βγενόπουλο, υποστηρίζοντας ότι ο όμιλος Marfin «υπήρξε ο βασικός χρηματοδότης της Μονής του σκανδάλου» κάνοντας λόγο για «υπόγειες διαδρομές μαύρου χρήματος και διαδρομές εταιρειών φάντασμα».

Το μαχαίρι πρέπει να μπει βαθιά, συνέχισε ο κ. Σηφουνάκης και ζήτησε να αποκαλυφθεί «πώς και ποιοι συνέπραξαν στην τροπολογία - ντροπή το 2006 που οδήγησε στην απώλεια ελέγχου του ΟΤΕ από το δημόσιο και επιτήδειοι κέρδισαν εκατοντάδες εκατομμύρια σε βάρος του δημοσίου και σήμερα κάνουν τους κριτές και τιμητές».

«Χρειάζεται δημοκρατική εγρήγορση διότι κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να τρυπώσουν στο δημόσιο βίο, να αποκτήσουν σκηνοθετώντας ισχύ και προβολή ως αερόλιθοι, ενώ πίσω τους έχουν στήσει πυραμίδες που καταρρέουν και θα επικαλυφθούν από τα μπάζα της κατάρρευσης», κατέληξε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου