Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Σακοράφα: H χώρα μας, είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα, αφέθηκε κι έγινε το επίκεντρο κερδοσκοπικών επιθέσεων

Κατά του Προϋπολογισμού του 2011 τάχθηκε η ανεξάρτητη βουλευτής, Σοφία Σακοράφα, στην ομιλία της στη Βουλή, διατυπώνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης, αλλά και μια πρόταση εξόδου από την κρίση χρέους.

Κατά την κ. Σακοράφα, «η χώρα μας, είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα, αφέθηκε κι έγινε το επίκεντρο κερδοσκοπικών επιθέσεων. Η πολιτική κρίση του καθενός, αφορά στο εάν αυτό έγινε από άγνοια ή σκοπιμότητα, αν η κυβέρνηση υπήρξε αφελής ή ακούσια χειραγωγούμενη, ή εάν υπήρξε ο άλλος πόλος μιας συμφωνίας με καταστρεπτικές συνέπειες για το λαό και τη χώρα μας».

Η ανεξάρτητη, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε πως το Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος, επικαλούμενη το παράδειγμα της Ουγγαρίας, η συντηρητική κυβέρνηση της οποίας «είπε "όχι" στο ΔΝΤ, αλλά επέβαλε για τρία χρόνια έκτακτη εισφορά στις τράπεζες, στις ασφαλιστικές και χρηματιστηριακές εταιρείες» - αλλά και το υπόδειγμα του Ισημερινού, το οποίο επανεξέτασε τις διεθνείς του συμβάσεις σε βάθος 30 ετών και αρνήθηκε να πληρώσει εκείνες που ήταν εμφανώς υπερτιμολογημένες............

Η βουλευτής επεσήμανε την ανάγκη ενός Μετώπου με μιαν άλλη λογική, «που δεν θα απαντά στο ερώτημα εάν μπορεί η Ελλάδα να πληρώσει το δημόσιο χρέος της, αλλά τι πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα απ’ το δημόσιο χρέος της».

Σε χθεσινοβραδυνή ομιλία του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Βουδούρης, δήλωσε πως στηρίζει την οικονομική πολιτική του υπουργείου Οικονομικών, διαφωνεί ωστόσο με τη διαδικασία της ταχείας υπερψήφισης των λαμβανόμενων μέτρων, χωρίς να έχει προηγηθεί η κατάλληλη ζύμωση και υπέρ αυτών επιχειρηματολογία.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι βουλευτές δεν είναι ούτε ντεσπεράντος βέβαια, αλλά ούτε και στρατιωτάκια. Ο τρόπος με τον οποίο πορευθήκαμε πρόσφατα είναι για μένα παράδειγμα προς αποφυγή. Η κυβέρνηση που ανέλαβε μετά τον ανασχηματισμό του Σεπτεμβρίου, έχει την αμέριστη υποστήριξη της κοινοβουλευτικής ομάδας, πρέπει όμως να γνωρίζει ότι τα χρονικά περιθώρια για να πείσει για την αποτελεσματικότητα των μέτρων, είναι περιορισμένα». ανέφερε ο βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου