Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Αθάνατο ελληνικό κράτος: Αφήνουν ελεύθερους τους απαγωγείς του Παναγόπουλου

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά για τους τρεις κατηγορούμενους, την αποφυλάκιση τους, με την επιβολή των περιοριστικών όρων.

Την αποφυλάκιση με όρους των Απόστολου Πετράκη, Εμμ. Σκαρλάτου και Χαρ Μουστάκα, εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση του λεγόμενου «νέου συνδικάτου του εγκλήματος» λόγω παρέλευσης του 18κταμήνου, εισηγείται με πρόταση του στο συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Εφετών.

Η είδηση αυτή αποτελεί ντροπή για το νομικό σύστημα της χώρας που επιτρέπει σε ανθρώπους με τέτοιες βαρύτατες κατηγορίες να αποφυλακίζονται πριν ολοκληρωθεί η δίκη τους. Και αυτό είναι ντροπή γιατί η απόδοση δικαιοσύνης είναι μία τόσο χρονοβόρα διαδικασία που οι συνέπειες είναι ιδιαίτερα αρνητικές για όλους, αθώους και κατηγορούμενους. ....................

Οι Πετράκης και Μουστάκας έχουν αποδεχθεί στο δικαστήριο, που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο, την συμμετοχή τους στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και έχουν δηλώσει την μετάνοια τους για τις πράξεις τους.

Με την πρόταση του, ( 2648/2010), ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά για τους τρεις κατηγορούμενους, την αποφυλάκιση τους, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης δύο (2) φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών πρόκειται να επικυρώσει την εισαγγελική πρόταση και να διατάξει την αποφυλάκιση των τριών (3) κατηγορουμένων, καθώς ο νόμος απαγορεύει την παραμονή στη φυλακή προσωρινά κρατούμενου άνω των 18 μηνών. Έτσι οι τρεις, σε λίγες ημέρες, αναμένεται να μεταβαίνουν μόνοι τους στον Κορυδαλλό όπου διεξάγεται η δίκη τους, και όχι ως μεταχθέντες, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου