Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Εξουσιοδότηση στον Γ. Παπακωνσταντίνου για σκληρά νομοσχέδια

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών με τα νομοσχέδια, ειδικά για τα "κλειστά επαγγέλματα", θα θέσει το "οριζόντιο πλαίσιο" και ο κάθε υπουργός θα εξειδικεύει στον τομέα του.


Το υπουργικό συμβούλιο στην αποψινή του συνεδρίαση εξουσιοδότησε τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, να φέρει νομοσχέδια για τα θέματα επί των οποίων ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο.

Ταυτόχρονα, όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μια σειρά νομοσχεδίων αφορούν μεγάλες αλλαγές και γι' αυτόν τον λόγο αυτά πρέπει να εξηγηθούν και να υπάρξει διαβούλευση επ' αυτών τόσο με τους ενδιαφερόμενους φορείς όσο και με την κοινωνία.

Τούτων δοθέντων τα σχετικά νομοσχέδια θα κατατεθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, περί τα τέλη Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου και στο ενδιάμεσο διάστημα θα υπάρξει διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργικό συμβούλιο τονίστηκε ότι η διαβούλευση πρέπει να είναι ουσιαστική και η ενημέρωση να καλύπτει τόσο τους ενδιαφερόμενους φορείς όσο και τους υπουργούς στις αρμοδιότητες των οποίων περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που αφορούν «κλειστά επαγγέλματα».

Τέλος, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργικό συμβούλιο έγιναν επισημάνσεις στο νομοσχέδιο που αφορά τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις που υπάγεται στην εποπτεία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου