Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Το Facebook διαπραγματεύεται με την Κίνα;

Παρόλο που το Facebook είναι η δημοφιλέστερη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο το γεγονός οτι η Κίνα το έχει στη μαύρη λίστα, μάλλον έχει εκνευρίσει τον ιδρυτή του.


Έτσι λοιπόν ο Mark Zuckerberg, βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Κίνα και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην πάει και στα κεντρικά γραφεία της πιο δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης της Κίνας, Baidu.

Για την ώρα, δεν έχει βγει κάποια επίσημη ανακοίνωση γι’ αυτή την επίσκεψη, όμως πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν οτι ο ιδρυτής του Facebook θέλει να καλοπιάσει την Κυβέρνηση της Κίνας έτσι ώστε να να δει κάποια στιγμή το Facebook με καλό μάτι και να σταματήσει την απαγόρευσή του στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου .

Τα πράγματα πάντως δεν είναι πολύ απλά μιας και οι αρχές της χώρας είναι πολύ αυστηρές σε θέματα του internet με αποτέλεσμα να λογοκρίνονται σχεδόν τα πάντα οπότε το Facebook θα δυσκολευτεί πάρα πολύ μπει με τη μορφή που έχει στην αγορά της Κίνας.

Οπότε θα δούμε πόσο πολύ είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει ο ιδρυτής του Facebook για να μπορέσει να ικανοποιήσει τους, αρμόδιους ελεγκτές της Κίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου