Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών στα Σκόπια

Η επιχείρηση έγινε σε τέσσερις πόλεις της ΠΓΔΜ, στα Σκόπια, το Βέλες, το Σβέτι Νίκολε και τη Γευγελή.

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ προσήγαγε, σήμερα, 29 άτομα, στο πλαίσιο επιχείρησης για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, στη Γερμανία και την Αυστρία.

Η επιχείρηση αυτή της αστυνομίας της ΠΓΔΜ, στην οποία συμμετείχαν 350 αστυνομικοί, έγινε σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές της Γερμανίας και της Αυστρίας, έπειτα από ενδείξεις για την ύπαρξη κυκλώματος, στο οποίο συμμετείχαν πολίτες από την ΠΓΔΜ, οι οποίοι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, κυρίως στη Φρανκφούρτη και τη Βιέννη.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της ΠΓΔΜ, Ίβο Κότεφσκι, στην κατοχή των προσαχθέντων βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών και χρήματα, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα προέρχονται από εμπορία ναρκωτικών................

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν σε αστυνομικό τμήμα των Σκοπίων και στη συνέχεια αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον των ανακριτικών αρχών.

Στον Τύπο των Σκοπίων είχαν υπάρξει αρκετά δημοσιεύματα σχετικά με τη δράση οργανωμένου κυκλώματος, με έδρα την πόλη Βέλες, το οποίο διακινεί ναρκωτικά, στη Γερμανία και την Αυστρία. Στο κύκλωμα αυτό συμμετέχουν κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας. τα οποία διακινούν τα ναρκωτικά στις παραπάνω δύο χώρες.

Σύμφωνα με τις αναφορές του Τύπου των Σκοπίων, στην τοπική κοινωνία του Βέλες προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι τα άτομα αυτά, τα οποία προηγουμένως δεν είχαν καμία ενασχόληση, ξαφνικά φαίνεται να απέκτησαν αρκετά χρήματα και κυκλοφορούν με ακριβά αυτοκίνητα.

Το «παράδειγμα» του εύκολου αυτού πλουτισμού, σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, φαίνεται να μιμούνται αρκετά νεαρά άτομα, τα οποία έρχονται σε επαφή με τους ιθύνοντες του κυκλώματος και στρέφονται στη διακίνηση ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου