Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτι στο Χαλάνδρι – Συνδέονται για πρώτη φορά οι «Πυρήνες» με τη no name οργάνωση

Εκεί διέμεναν οι Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού, συλληφθέντες για τα πακέτα βόμβες. Τι «λέει» στις αρχές το όνομα «Σταμάτης Δεμέτης».


Το διαμέρισμα όπου έγιναν οι έρευνες βρίσκεται στην οδό Κάσου 3, στο Χαλάνδρι. Εκεί βρίσκεται διόροφη μονοκατοικία και υπαρκτό πρόσωπο, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, είχε νοικιάσει το δεύτερο όροφο.

Εκτός από τους Τσάκαλο, Αργυρού, εκεί διέμενε άτομο με τα στοιχεία «Σταμάτης Δεμέτης», όνομα που είναι μεταξύ εκείνων που αναγράφονταν στις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοχή των πρόσφατα συλληφθέντων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Κατά τις έρευνες των ανδρών της Αντιτρομοκρατικής δε βρέθηκε οπλισμός, αλλά ένα βαλιτσάκι με υλικά μεταμφίεσης, μία βαλίτσα, τρία σακ βουαγιάζ, δύο ορειβατικοί σάκοι, ρούχα, βιβλία, κράνος μοτοσυκλέτας, μία οθόνη υπολογιστή και άλλα ευρήματα που πρόκειται να μπουν στο μικροσκόπια για να αξιολογηθούν.

Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής τονίζουν το γεγονός ότι τα στοιχεία ατόμου, όνομα του οποίου αναγραφόταν στις πλαστές ταυτότητες που είχαν στην κατοχή τους οι συλληφθέντες της «αβάφτιστης» οργάνωσης, βρέθηκε σε σπίτι όπου διέμεναν μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς». Υπάρχει, δηλαδή, για πρώτη φορά σύνδεση των δυο οργανώσεων.

Εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο η ανακοίνωση – μέσω διαδικτύου- των Γεράσιμου Τσάκαλου, Παναγιώτη Αργυρού και Χάρη Χατζημιχελάκη, με την οποία δηλώνουν πως οι πρόσφατα συλληφθέντες Γιώργος Καραγιαννίδης και Αλέξανδρος Μητρούσιας δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», είχε τελικά σκοπό να αποπροσανατολίσει τις έρευνες. Είδε, άλλωστε, το φως της δημοσιότητας λίγο πριν από την έρευνα στο σπίτι της οδού Κάσου.

Στη δήλωσή τους, οι κρατούμενοι, που υπογράφουν ως «Μέλη του Πυρήνα Φυλακισμένων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», αναφέρουν: «Δηλώνουμε ότι οι πρόσφατοι συλληφθέντες Γιώργος Καραγιαννίδης και Αλέξανδρος Μητρούσιας δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με την οργάνωσή μας. Γεράσιμος Τσάκαλος, Παναγιώτης Αργυρού, Χάρης Χατζημιχελάκης, Μέλη του Πυρήνα Φυλακισμένων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Υπενθυμίζεται ότι ο Καραγιαννίδης συνελήφθη στις 4 Δεκεμβρίου στο διαμέρισμα του Πειραιά και ο Αλέξανδρος Μητρούσιας στη «γιάφκα» της Νέας Σμύρνης, έχοντας μαζί του πιστόλια, υποπολυβόλο Scorpion και χειροβομβίδα.

Αποτυπώματά και των δυο είχαν βρεθεί, το Σεπτέμβριο του 2009, στη γιάφκα της «Συνωμοσίας» επί της 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι. Στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής προκαλεί επίσης εντύπωση γιατί στο κείμενο δεν υπάρχει, ανάλογη, αναφορά στους άλλους τέσσερις συλληφθέντες, τον Κωνσταντίνο Σακκά, τον Δημήτρη Μιχαήλ, τον Χρήστο Πολίτη και τη Στέλλα Αντωνίου, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην ίδια -αβάφτιστη- οργάνωση με τους Καραγιαννίδη και Μητρούσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου