Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Προ των πυλών το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο

Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο έχει μόλις ξεπεράσει ένα ακόμη εμπόδιο, με την ανακοίνωση του Αμερικανού Γραμματέα Ενέργειας, Steven Chu, ότι η μερική εγγύηση για δάνειο 1,3 δισ. δολ. έχει ολοκληρωθεί.
 
Το μεγαθήριο των 845 MW το οποίο ονομάζεται Caithness Shepherds Flat θα βρίσκεται στο ανατολικό Όρεγκον και θα φέρει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Το νέο αιολικό πάρκο είναι ένα έργο των Caithness Energy, LLC και GE Energy Financial Services, με την GE επίσης να παρέχει 338 από τις 2.5xl ανεμογεννήτριές της, που είναι η επόμενη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου 1,5-MW.

Αυτές οι ειδικές τουρμπίνες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στη Βόρεια Αμερική ακόμα και το γεγονός ότι θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά στο Όρεγκον δίνουν μια άλλη αίγλη στο έργο.

Το έργο αναμένεται να απασχολήσει 400 άτομα κατά τη διάρκεια της κατασκευής και στη συνέχεια περίπου 35. Η CleanTechnica καλύπτει το νέο αιολικό πάρκο από τη έναρξή του το 2008 και πλέον βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει τον στόχο του να ολοκληρωθεί το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου