Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Οριστικό: Δεν θα ορκίσει ο Άνθιμος τον Μπουτάρη – Ο νέος δήμαρχος θα δώσει μόνο πολιτικό όρκο

Παζάρι έκανε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον Μητροπολίτη της πόλης σε ότι αφορά την ορκωμοσία. Τι δίνει και τι παίρνει.


Όσο κι αν ακούγεται παράξενο φαίνεται πως ο νέος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης έκανε παζάρι μαζί με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο σε ότι αφορά την αυριανή ορκωμοσία.

Ο κ.Μπουτάρης αύριο δεν θα ορκιστεί ενώπιον του Μητροπολίτη αλλά θα δώσει πολιτικό όρκο, κάτι το οποίο προβλέπεται και από το Σύνταγμα. Όπως συμφωνήθηκε ο μητροπολίτης Άνθιμος δεν θα παραστεί στην αυριανή ορκωμοσία αφού δεν θα είναι θρησκευτική ωστόσο εκπρόσωπος της μητρόπολης θα είναι παρών. Επίσης όπως συμφώνησαν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας το πρώτο κομμάτι θα είναι για τον Χρίστο.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα που αφορούν την βοήθεια προς τους άπορους. Ο νέος δήμαρχος είπε οτι ο δήμος θα σταματήσει να χορηγεί επιταγές προς του απόρους όπως έκανε και θα δίνει τα χρήματα απευθείας στην εκκλησία ώστε να οργανωθούν συσσίτια και άλλες δράσεις βοήθειας.

Τα δώρα:

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν όμως και δώρα. Ο κ.Άνθιμος χάρισε στον κ.Μπουτάρη την Καινή Διαθήκη και τα δίπτυχα της εκκλησίας της Ελλάδας.

Ο κ.Μπουτάρης μπορεί να πήγε ως καλός γείτονας να πει μια καλημέρα όμως πήγε με άδεια χέρια. Υποσχέθηκε όμως να πάει μια εικόνα με την...Άμπελο του Κυρίου!
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου