Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Η συμμορία των 69! Είχαν στήσει κανονική... επιχείρηση για διακίνηση ναρκωτικών στις φυλακές!

Φυλακισμένοι, δικηγόροι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ένας υπό απόταξη αξιωματικός, ένας γιατρός, μια νοσηλεύτρια και μία... καθαρίστρια εμπορεύονταν από ναρκωτικά μέχρι κινητά στις φυλακές της χώρας!


Όπως προέκυψε από τις έρευνες και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, 69 άτομα είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων σε διάφορες φυλακές της επικράτειας.

Επί της ουσίας, είχαν συστήσει δομημένη και με διάρκεια στο χρόνο εγκληματική οργάνωση με σκοπό την εισαγωγή, εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κινητών τηλεφώνων στα σωφρονιστικά καταστήματα του Κορυδαλλού, της Λάρισας, των Τρικάλων, του Δομοκού, του Μαλανδρίνου, της Κέρκυρας, της Αλικαρνασσού, των Πατρών, καθώς και στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών.

Είχαν, μάλιστα, συστήσει κοινά ταμεία αποταμίευσης και διαχείρισης των παράνομων εσόδων τους μέσω τραπεζικών λογαριασμών, ενώ χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία για την εισαγωγή των ναρκωτικών ουσιών στις φυλακές, καθώς και συνθηματική ορολογία στις μεταξύ τους επαφές και συνομιλίες................

Η υπόθεση εξιχνιάσθηκε ύστερα από ένορκη καταγγελία πρώην φυλακισμένου, με τη οποία περιγράφονταν η μεθοδολογία και οι τρόποι εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών και κινητών τηλεφώνων στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών Αθηνών, καθώς και σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Με βάση αυτές τις καταγγελίες, η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Διενεργήθηκε πολύμηνη έρευνα από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις για - κατά περίπτωση - συμμετοχή 69 ατόμων σε εμπόριο, διακίνηση και εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών, καθώς και κινητών τηλεφώνων.

Πρόκειται για 61 ιδιώτες, εκ των οποίων οι 20 είναι ήδη έγκλειστοι σε διάφορες φυλακές, έναν - υπό απόταξη - αστυνομικό που υπηρέτησε στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αθηνών, 3 σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Τμήματος Ψυχιατρείου των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού, έναν ιδιώτη γιατρό (Ψυχίατρος), έναν δικηγόρο, μια νοσηλεύτρια του νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας, καθώς και μια καθαρίστρια (ιδιωτικού συνεργείου) της Διεύθυνσης Μεταγωγών Αθηνών.

Ο υπό απόταξη (με πρωτόδικη απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΛ.ΑΣ.) αστυνομικός που εμπλέκεται στην εγκληματική οργάνωση είχε συλληφθεί επ΄αυτοφώρω, στις 29.10.2009, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για διακίνηση ναρκωτικής ουσίας σε τοξικοεξαρτημένο κρατούμενο στα Κρατητήρια του Μεταγωγών Αθηνών και ήδη κρατείται στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού. Η σύλληψη του είχε προηγηθεί της έρευνας για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, αποτελείται από 3924 σελίδες και υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου