Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ο Μανιάτης ζητά διευκολύνσεις για τις επιχειρήσεις

«Ευκολίες» προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ρεύματος ζητά ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με επιστολή που, απέστειλε σήμερα προς τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό.
 
Ο κ. Μανιάτης ζητά από τη διοίκηση της ΔΕΗ «να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ρυθμίσεις και αποφάσεις προκειμένου, σε περίπτωση αποκοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στις επιχειρήσεις αυτές, η επανασύνδεση να γίνεται με την καταβολή του 30%-50% του χρεωστούμενου ποσού, και το υπόλοιπο να αποπληρώνεται σταδιακά σε 12 μήνες με τους αντίστοιχους λογαριασμούς».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για τη διακοπή ηλεκτροδότησης επιχειρήσεων λόγω χρεών και ζήτησε από τη ΔΕΗ να εξαντλήσει τα όρια ανοχής με διακανονισμούς.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΔΕΗ οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί ρεύματος από επιχειρήσεις και νοικοκυριά στο δεκάμηνο του 2010 αυξήθηκαν κατά 189 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου