Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Με ελεγχόμενο τρόπο θα γίνει η απελευθέρωση στα «φρουτάκια»

Αυστηρούς όρους για την απελευθέρωση των ηλεκτρονικών τεχνικών παιχνιδιών («φρουτάκια») αλλά και υψηλούς φορολογικούς συντελεστές στο διαδικτυακό στοίχημα προαναγγέλλει η κυβέρνηση εν όψει της ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών.
 
Όπως ανέφερε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, το διαδικτυακό στοίχημα, που αυτή τη στιγμή είναι παράνομο στη χώρα θα πρέπει νομιμοποιηθεί και να φορολογηθεί με υψηλούς συντελεστές, δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

«Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε τάξη» ανέφερε ο εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στον ρ/σ Real FM, «δηλαδή να υπάρχει με έναν τρόπο αδειοδότηση των τυχερών παιγνίων με κανόνες και να υπάρχουν έσοδα στο Ελληνικό Δημόσιο, γιατί αυτή τη στιγμή υπεκφεύγουν εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Ζητούμενο είναι, συνέχισε, «να μην γεμίσουν τα λεγόμενα φρουτάκια, έτσι ώστε με την τάξη που θα μπει να υπάρχουν χώροι, όπου θα μπορούν να παίζονται τυχερά παίγνια μέσα από αυστηρότατο έλεγχο, ελεγχόμενα και όχι ανεξέλεγκτα, όπως γίνεται σήμερα» είπε, συμπληρώνοντας ότι θα υπάρξει συγκεκριμένη μελέτη για τα ηλεκτρονικά τεχνικά παιχνίδια.

Από το 2002 απαγορεύεται καθολικά η διεξαγωγή ηλεκτρονικών τεχνικών παιγνίων και ΕΕ, όπως σημειώνει το Reuters, έχει επιβάλει στη χώρα πρόστιμα ύψους 11,5 εκατ. ευρώ το χρόνο με το επιχείρημα ότι η απαγόρευση αυτή παραβιάζει την κοινοτική νομοθεσία περί ανταγωνισμού.

Το θέμα της ελεγχόμενης απελευθέρωσης των τυχερών παιχνιδιών είναι μεταξύ αυτών που θα απασχόλησαν το υπουργικό συμβούλιο στη συνεδρίασή του την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου