Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ψαλιδίζουν αρμοδιότητες της Κατσέλη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (υπουργός Λούκα Κατσέλη) προχωρεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δημοσιευθεί Προεδρικό Διάταγμα στο οποίο προβλέπεται ότι ο τομέας της Ναυτιλίας μοιράζεται σε τρεις υπουργούς:

Η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη από το σκέλος της Ναυτιλίας διατηρεί μόνο τις αρμοδιότητες της ακτοπλοΐας και των λιμανιών.

- Η ακτοπλοΐα και τα λιμάνια παραμένουν στο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, όμως:

- Η ποντοπόρος ναυτιλία περνά στην αρμοδιότητα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη (που έχει ήδη το Λιμενικό Σώμα) Μ. Χρυσοχοΐδη.

- Οι άγονες γραμμές στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ιδιαίτερα στον υφυπουργό Ν. Σηφουνάκη.

Παρακολούθηση

Στο μεταξύ διπλό σύστημα παρακολούθησης του έργου των υπουργών καθιερώνει ο πρωθυπουργός, όπως είπε χθες στο υπουργικό συμβούλιο. Το ένα σκέλος αφορά την υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που παρακολουθεί ο Θόδωρος Πάγκαλος και το άλλο τις δεσμεύσεις που είναι εκτός προγράμματος, αλλά έχει αναλάβει το ΠΑΣΟΚ στην προεκλογική περίοδο και στα προεκλογικά του προγράμματα.

Ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι αυτή η παρακολούθηση δεν γίνεται «για να τιμωρήσουμε αλλά για να βοηθήσουμε, να ξέρουμε πού πάμε και να γίνονται διορθωτικές κινήσεις». Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, συνεργάτες του πρωθυπουργού ανέπτυξαν τους δείκτες της χώρας μας κατά τομέα, έτσι όπως έχουν αξιολογηθεί από διεθνείς οργανισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου