Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Για πρώτη φορά ντιμπέιτ στη Βρετανία

Σημαντική βραδιά για τη Βρετανία είναι η αποψινή καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας οι Γκ.Μπράουν, Ντ.Κάμερον και Ν.Κλεγκ θα έρθουν αντιμέτωποι στο ντιμπέιτ που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 (ώρα Ελλάδας) και θα μεταδοθεί απευθείας από το στούντιο του ITV στο Μάντσεστερ.

Οι πολιτικοί αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου και τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν στην εσωτερική πολιτική, ενώ θα γίνουν μόνο 8 ερωτήσεις.

Μάλιστα, θα λάβουν χώρα και άλλες δύο τηλεοπτικές μονομαχίες, στις 22 και στις 29 Απριλίου για την εξωτερική πολιτική από το Sky και για την οικονομία από το BBC αντίστοιχα, ενώ θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού και από email αναγνωστών.

Μάλιστα το ντιμπέιτ ακολουθεί δύο δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν και δείχνουν ότι οι Συντηρητικοί προηγούνται, καθώς του τοποθετούν στο 37-38%, ενώ τους Εργατικούς στο 31-32% και τους Φιλελεύθερους Δημοκρατικούς στο 20-21%.

Έτσι, ο αρχηγός των Συντηρητικών Ντέιβιντ Κάμερον είναι πιο ήρεμος και άνετος, ενώ ο Γκόρντον Μπράουν των Εργατικών φαίνεται πως είναι σε δύσκολη θέση, καθώς δεν φημίζεται για την άνεσή του μπροστά στις κάμερες.

Όσον αφορά τον Νικ Κλεγκ των Φιλελεύθερων Δημοκρατών οι Βρετανοί παρατηρητές εμφανίζονται επικριτικοί λέγοντας ότι θα έχει την ευκαιρία να γίνει γνωστός, αφού αρκετοί δεν ξέρουν ποιος είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου