Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Το «Μεγάλο Παζάρι» που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση…

Έχουν εκλείψει οι πολιτικοί εκείνοι ηγέτες που είχανε το «όραμα» για μια Ευρώπη ενωμένη, ολοκληρωμένη, δυνατή.. Σήμερα, η «Ένωση» κυβερνάται από διαχειριστές και τεχνοκράτες πολιτικούς, «κακού» τύπου – του χειρότερου είδους , όπως η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ και οι Άγγλοι Πρωθυπουργοί, οι οποίοι παραδοσιακά αντιστρατεύονται την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση..

Το «παζάρι» πλέον, έχει να κάνει μόνο με τα οικονομικά μεγέθη και τις ωφέλειες που προσκομίζουν, με στενά εθνικά κριτήρια, οι χώρες μέλη της Ευρωζώνης και δη η Γερμανία. Η μοναδική χώρα που έχει πλεονασματικό εμπορικό ισοζύγιο και δημιουργεί συνεχή εμπορικά πλεονάσματα στις εσωτερικές συναλλαγές της μέσα στην Ευρωζώνη.

Η Γερμανία λοιπόν, ο κυριότερος ανασταλτικός παράγοντας ολοκλήρωσης της Ευρώπης, λόγω ελλείψεως πολιτικών – ηγετών όπως είπαμε παραπάνω, κουμαντάρει την Ευρώπη με αυστηρά εθνικο – οικονομικά κριτήρια. Τι γίνεται, όμως, με το νομικό πλαίσιο που έχει τόσα χρόνια διαμορφωθεί από τους προηγούμενους ηγέτες της Ευρώπης, τις κοινοτικές οδηγίες; Αυτές είναι άμεσα εφαρμόσιμες , σε όλα τα κράτη – μέλη, μόνον όταν εξυπηρετούνται τα ενθκο –οικονομικά συμφέροντα, που αναφέραμε παραπάνω, ή υπηρετούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών που διαθέτουν «λόμπυ» στις Βρυξέλλες.

Αυτή είναι η ουσία του διδάγματος της Ελληνικής περιπτώσεως, όπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εφάρμοσε τις κοινοτικές οδηγίες κατά το συμφέρον, με την προηγούμενη κυβέρνηση, αφήνοντας τα κράτη – μέλη και, επί τω προκειμένω την Ελλάδα, να καταπατά σωρηδόν το κοινοτικό δίκαιο, σε βάρος πάντα των πολιτών, με σκοπό την εκπλήρωση των στόχων αφενός του Συμφώνου Σταθερότητας και αφετέρου, στην παρούσα φάση, του Ελληνικού Προγράμματος Δημοσιονομικής Σταθερότητας.

Με τον τρόπο αυτό όμως, της κατά το δοκούν εφαρμογής του κοινοτικού νόμου, το μήνυμα που στέλνει η Ευρώπη στον κόσμο είναι ότι : η νομοθεσία, για πολλοστή φορά, εφαρμόζεται μόνον προς όφελος των στενών οικονομικών συμφερόντων των ισχυρών κρατών και επιχειρήσεων.. Το μήνυμα που στέλνει η «πολιτισμένη» Ευρώπη στην Τουρκία είναι ότι : «..ναι μεν απαιτούμε την εφαρμογή των Διεθνών Συνθηκών και την τήρηση των Πρωτοκόλλων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα από εσάς, αλλά μην κοιτάτε τι κάνουμε εμείς μέσα στο σπίτι μας.. την Ευρώπη, για εμάς ισχύουν άλλα μέτρα και σταθμά..!» .

Ποια μέτρα ; Μα φυσικά αυτά του «Μεγάλου Παζαριού»..! Γιατί, όσο η Ευρώπη παραμένει προσκολλημένη στην «ανολοκλήρωσή» της, λόγω ηλιθίων πολιτικών, τόσο θα ζει στον Ανατολίτικο ρυθμό της κρυφής της φύσεώς της.. Αυτή του «Παζαριού»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου