Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Στηρίζει τον πάπα Βενέδικτο η πολιτική ηγεσία της Ιταλίας

Η πολιτική ηγεσία της Ιταλίας εκφράζει τη στήριξή της στον πάπα Βενέδικτο, με την ευκαιρία των γενεθλίων του.

Οι ανώτατες αρχές της Ιταλίας εξέφρασαν σήμερα την υποστήριξή τους στον πάπα Βενέδικτο, ο οποίος δέχεται επικρίσεις για τους χειρισμούς του στα σκάνδαλα παιδεραστίας με δράστες ιερωμένους, με την ευκαιρία του εορτασμού των 83ων γενεθλίων του.

Το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εκτός από τις ευχές του, «επιβεβαιώνει την αλληλεγγύη της κυβέρνησης στον πάπα και την Εκκλησία» που δέχονται μια «ανάρμοστη δυσφημιστική εκστρατεία», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνεδρίασή του.

Οι πρόεδροι της Βουλής και της Γερουσίας, Τζιανφράνκο Φίνι και Ρενάτο Σκιφάνι, όπως και ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου, έγραψαν επίσης στον πάπα εκφράζοντας τις ευχές τους. Ο δήμαρχος της Ρώμης ανακοίνωσε μάλιστα ότι στις 29 Ιουνίου θα διοργανώσει μια συναυλία «αλληλεγγύης» προς τον πάπα Βενέδικτο.

Επίσης, ο πρόεδρος της Ιταλίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, θα οργανώσει στις 29 Απριλίου ένα κονσέρτο στο Βατικανό, τόσο για να τιμήσει τα γενέθλια του πάπα, όσο και για τα πέντε χρόνια από την εκλογή του ως επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Η σημερινή ημέρα κύλησε ως συνήθως για τον πάπα Βενέδικτο που ετοιμάζεται για το αυριανό ταξίδι του στη Μάλτα -την πρώτη έξοδό του από την Ιταλία μετά την αποκάλυψη των σκανδάλων. Μοναδική διαφορετική στιγμή ήταν η τούρτα -χωρίς κεριά- που μοιράστηκε με πολλούς καρδινάλιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου