Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Σε κινητοποιήσεις και οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των χερσαίων διεθνών μεταφορών και να μπουν κανόνες στο μεταφορικό τους έργο ζητούν οι οδηγοί και αυτοαπασχολούμενοι ιδιοκτήτες φορτηγών διεθνών μεταφορών σε συνέντευξη τύπου. Ζητούν, επίσης, να μην εκδοθούν νέες άδειες φορτηγών και προειδοποιούν με απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ιδιοκτήτες και οδηγοί έχουν συστήσει και επιτροπή αγώνα, με την επωνυμία «Σίνδος», στόχος της οποίας είναι να διευθετήσει τα προβλήματα στις χερσαίες μεταφορές. Προς την κατεύθυνση αυτή, κάλεσαν την κυβέρνηση «να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της» σε ό,τι αφορά τα ζητήματα του κλάδου τους.

Τάχθηκαν, πάντως, κατά της απελευθέρωσης του επαγγέλματος τους, υποστηρίζοντας ότι, εάν ισχύσει, θα δημιουργηθούν «σοβαρά εργασιακά προβλήματα».

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα και πρόεδρος της ΠΟΣΕΜ, Μιχάλης Παπαδόπουλος, υποστήριξε πως τότε «οι εταιρίες θα είναι ευκολότερο να επιβάλουν χαμηλότερο μεροκάματο στους οδηγούς και υψηλότερες τιμές στον καταναλωτή».

Επίσης, τα μέλη της επιτροπής αγώνα ζήτησαν να μην εκδοθούν νέες άδειες φορτηγών διεθνών μεταφορών και ανέφεραν πως προσανατολίζονται ακόμη και σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου