Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Σύνοδος Ολομέλειας στο Στρασβούργο

Η νομοθεσία για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και την εξοικονόμηση ενέργειας, τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια καθώς και η αυστηρότερη παρακολούθηση της ασφάλειας των πτήσεων εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, η διαδικασία απαλλαγής για τον προϋπολογισμό του 2008 και το μέλλον της ευρωπαϊκής ναυτιλίας είναι ορισμένα από τα σπουδαιότερα θέματα που θα απασχολήσουν τους ευρωβουλευτές την προσεχή εβδομάδα στο Στρασβούργο.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι το πρόγραμμα εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2010 που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος Jose Manuel Barroso, την Τρίτη 20 Απριλίου. Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει οι πολιτικές ομάδες του ΕΚ θα παρουσιάσουν τις προτεραιότητές τους για το 2010. Η Επιτροπή θα καταθέσει επίσης προτάσεις για την έξοδο της Ευρώπης από την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση. Η «ώρα ερωτήσεων» προς τον κ. Barroso (Τρίτη, 20.04 στις 16.00 ώρα Ελλάδος) θα επικεντρωθεί σε θέματα απασχόλησης.

Άλλα θέματα που περιλαμβάνονται στην Σύνοδο Ολομέλειας του Απριλίου είναι: Η απλοποίηση των διαδικασιών για τους αγρότες ως συνέχεια της αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η επιτάχυνση των χρηματοδοτήσεων για τις περιφέρειες των κρατών μελών που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση, οι όροι διαβίβασης τραπεζικών δεδομένων των Ευρωπαίων στις ΗΠΑ, και το νέο Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης για τη μεταχείριση των ζώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου