Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ψηφιακό αρχείο με τα "τιτιβίσματα" του Twitter στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου

Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου σκοπεύει να δημιουργήσει ψηφιακό αρχείο με τα "τιτιβίσματα" του Twitter από το 2006 οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία του.

Το εν λόγω ψηφιακό αρχείο θα συμπεριλαμβάνει εκατοντάδες δημόσιες αναρτήσεις εάν αναλογιστεί κανείς ότι καθημερινά δημοσιεύονται περί τα 55 εκατομμύρια αναρτήσεων. Μάλιστα, θα περιλαμβάνει και αναρτήσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ομπάμα τη μέρα εκλογής του.

Μάλιστα στο blog με τίτλο "How Tweet It Is" αναφέρεται ότι σκοπός του εν λόγω εγχειρήματος, είναι η αρχειοθέτηση όλων των σημαντικών αναρτήσεων με τη δημιουργία βάσης δεδομένων που, η οποία θα παρέχει πληροφορίες για τον τρόπο ζωής μας. Πρόκειται δηλαδή για δημιουργία ενός ιστορικού αρχείου.

"Σαν ιστορικός", υποστηρίζουν, "θα είσαι ικανός να πας πίσω στο χρόνο και να καταλάβεις πως ένιωθαν οι άνθρωποι τότε". Όπως ανέφερε και Τζον Βέρντι ανώτερος σύμβουλος στο Electronic Privacy Information Center στην Ουάσιγκτον "Το Twitter από την αρχή σχεδιάστηκε έτσι που να είναι ανοιχτό και προσβάσιμο για όλους και εκτιμώ ότι το αντιλαμβάνονται όλοι αυτό, οπότε δεν βλέπω κάτι επιλήψιμο εδώ".

Ωστόσο, σημείωσε πως θα ένιωθε διαφορετικά σε περίπτωση που η Ομοσπονδιακή Βιβλιοθήκη επιθυμούσε να αναγνωρίσει τους χρήστες μέσα από τις αναρτήσεις τους ή να ταιριάξει τους χρήστες με πληροφορίες για τους πολίτες, οι οποίες είναι αποθηκευμένες σε ομοσπονδιακές βάσεις δεδομένων.

Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου συγκεντρώνει ήδη πληροφορίες για το διαδίκτυο από το 2000. Μάλιστα διαθέτει περισσότερα από 167 terabytes δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων νομικών blog, ιστοσελίδων, υποψηφίων σε εκλογές και ιστοσελίδες των μελών του Κογκρέσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου