Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ζητάει παρέμβαση Παπανδρέου για τον «Καλλικράτη»

Την απόσυρση του «Καλλικράτη» και την ψήφιση ενός νόμου που θα προβλέπει την εφαρμογή νέας διοικητικής μεταρρύθμισης από το 2014 (έτσι ώστε μέχρι τότε να έχουν γίνει οι απαραίτητες διορθώσεις και προσαρμογές) ζητεί με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Οπως επισημαίνει: «Αναγκάζομαι να απευθυνθώ σε εσάς προσωπικά, κύριε πρωθυπουργέ, λόγω των τελευταίων εξελίξεων στο θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης, του “Καλλικράτη”, όπως τον ονομάσατε εύστοχα. Ημουν από τους πρώτους που στήριξαν αβίαστα την κυβέρνηση στην προσπάθεια αυτή.

Η στήριξη απορρέει αφενός από την πεποίθησή μου ότι η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση είναι θεμελιώδης για την ανασυγκρότηση της χώρας, αφετέρου δε από τη βαθιά πίστη ότι σε τέτοια ζητήματα δεν χωρούν κομματικές αντιπαραθέσεις. Δυστυχώς όμως στο παρά πέντε της ψήφισης του σχετικού νόμου βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νομοσχέδιο με προχειρότητα και ασάφειες στις αρμοδιότητες, χωρίς καμία αναφορά στον χωροταξικό χάρτη, με ανεπαρκή πρόβλεψη για τους αναγκαίους πόρους».

Επίσης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης παρατηρεί: «Δεν είναι δυνατόν να αποδυναμώνεται ο ρόλος του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και μαζί να πηγαίνει η Θεσσαλονίκη πίσω για δεκαετίες, επειδή κάποιοι πιστεύουν ότι έτσι θα εξυπηρετηθεί το κομματικό συμφέρον, το οποίο εσείς, κύριε πρωθυπουργέ, τόσο εύστοχα έχετε αποκηρύξει προς όφελος του καλού της χώρας».

Για τον λόγο αυτόν προτείνει «την απόσυρση του νομοσχεδίου, καθώς είναι ένα νομοσχέδιο που απομακρύνει την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση από την κοινωνία» και ζητεί «να ψηφιστεί τώρα ένας νόμος-πλαίσιο και να εφαρμοστεί σε τέσσερα χρόνια, ώστε στο μεταξύ να υλοποιηθεί με τις απαραίτητες διορθώσεις και προσαρμογές. Σε διαφορετική περίπτωση, να παραμείνει η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση με τη μορφή που έχει σήμερα, ενισχυμένη σε αρμοδιότητες, κονδύλια και προσωπικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου