Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Οι Γάλλοι δεν θέλουν νέα υποψηφιότητα Σαρκοζί για την Προεδρία

Το 65% των πολιτών στη Γαλλία δεν επιθυμούν να διεκδικήσει την επανεκλογή του το 2012 ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, γεγονός που υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών.

Το κεντροδεξιό κόμμα του Σαρκοζί υπέστη βαριά ήττα στις περιφερειακές εκλογές τον περασμένο μήνα και το ποσοστό αποδοχής του προέδρου έχει μειωθεί ραγδαία με αφορμή την κατάσταση της οικονομίας και τον τρόπο της διακυβέρνησής του που δέχεται έντονες επικρίσεις.

Τη Δευτέρα ο Σαρκοζί δήλωσε ότι θα αποφασίσει "κάποια στιγμή στο τέλος του καλοκαιριού" ή "στις αρχές του φθινοπώρου" του επόμενου έτους αν θα θέσει και πάλι υποψηφιότητα.

Ωστόσο, το 82% όσων συμμετείχαν στην έρευνα που διεξήχθη από τη BVA για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Canal+, απάντησαν ότι θεωρούν πως ο Σαρκοζί θα είναι και πάλι υποψήφιος.

Η έρευνα έδειξε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν θα ήταν ο καταλληλότερος υποψήφιος σε περίπτωση που ο Σαρκοζί δεν έθετε υποψηφιότητα.

Το 33% των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα, τάσσονται υπέρ της υποψηφιότητας Φιγιόν και αποδοκιμάζουν τους πρώην πρωθυπουργούς Ντομινίκ ντε Βιλπέν και Αλέν Ζιπέ με ποσοστό 31% και 21% αντίστοιχα.

Η έρευνα διενεργήθηκε μέσω Ίντερνετ από τις 13 ως τις 15 Απριλίου και βασίστηκε σε δείγμα 1.036 ερωτηθέντων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου