Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Γιουνκέρ: Δεν υπήρξα θιασώτης της εμπλοκής του ΔΝΤ

Στην περίπτωση που η Ελλάδα ζητήσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης η ΕΕ και το ΔΝΤ θα πρέπει να κατευθυνθούν προς μία κοινή στρατηγική για την Ελλάδα, δήλωσε από τη Μαδρίτη ο πρόεδρος του Εurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Παράλληλα σημείωσε ότι δεν ενοχλήθηκε που ο Γ. Παπακωνσταντίνου έστειλε την επιστολή και στο ΔΝΤ, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την Ελλάδα.

Ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά στην ενεργοποίηση του μηχανισμού, ο κ. Γιουνκέρ είπε ότι αυτό είναι απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ διευκρίνισε ότι αν η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να προσφύγει στο μηχανισμό θα υπάρξει γνωμοδότηση της ΕΚΤ και της Ε. Επιτροπής και στη συνέχεια θα αποφασίσει το Eurogroup.

Στην ερώτηση αν ανησυχεί για διάσταση απόψεων ανάμεσα στο ΔΝΤ και την ΕΕ, ο πρόεδρος του Eurogroup άφησε αιχμές για τη γερμανική στάση, τονίζοντας: «εγώ όπως γνωρίζετε, ποτέ δεν υπήρξα ένθερμος θιασώτης της εμπλοκής του ΔΝΤ, αφήνω λοιπόν στη διακριτική ευχέρεια αυτών που ζήτησαν την εμπλοκή του ΔΝΤ να χειριστούν αυτήν την υπόθεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου