Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Διπλασιάστηκαν οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι

Παρά την οικονομική κρίση, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Ο αριθμός των Ρώσων δισεκατομμυριούχων έχει σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε ένα έτος, σύμφωνα με τη λίστα των πιο πλούσιων ανθρώπων του περιοδικού Forbes, η οποία καταδεικνύει ότι οι μεγιστάνες της Ρωσίας ανακάμπτουν από τη χειρότερη οικονομική κρίση.

Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε από 32 που ήταν το 2009 -μια μαύρη χρονιά για τη χώρα- σε 62 το 2010, ανέφερε η ρωσική έκδοση του περιοδικού των ΗΠΑ, που κυκλοφόρησε σήμερα.

Οι πιο πλούσιοι πολίτες της Ρωσίας δεν καταστράφηκαν οικονομικά κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης που ξεκίνησε το 2008. Αντίθετα, επωφελήθηκαν από την αύξηση των τιμών των βασικών προϊόντων, γεγονός που επέτρεψε στις ρωσικές αρχές να ισχυρίζονται ότι η χώρα έχει βγει από την ύφεση.

«Η συνολική περιουσία των συμμετεχόντων στη λίστα του Forbes ανέρχεται σε 297 δισεκατομμύρια δολάρια (σε σχέση με τα 142 δισεκατομμύρια που ήταν πριν από ένα χρόνο)», γράφει το περιοδικό.

«Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο κύριος δείκτης της ρωσικής αγοράς, ο RTS, είχε επίσης διπλασιαστεί, αν και η οικονομία παρουσίασε στασιμότητα» προσθέτει το Forbes.

Στην κατάταξη κυριαρχεί φέτος ο ιδιοκτήτης του χαλυβουργείου Novolipetsk (NLMK) Βλαντιμίρ Λισίν, η περιουσία του οποίου εκτιμάται σε 15,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Φέτος κατάφερε να κερδίσει 10,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ρωσική εφημερίδα Finans, η οποία έχει επίσης δημοσιεύσει μια κατάταξη με τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Ρωσία, τον Φεβρουάριο, βρίσκεται επίσης στις κορυφαίες θέσεις.

Ο βασιλιάς του ατσαλιού Λισίν εκθρόνισε φέτος τον νικητή του 2009 Μιχαήλ Προκόροφ, πρόεδρο του χρηματοπιστωτικού οργανισμού ONEXIM, η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 13,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο επικεφαλής της Alfa Group, Μιχαήλ Φρίντμαν με περιουσία 12,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου