Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Σπίτια στο Λονδίνο επιλέγουν οι πλούσιοι Έλληνες

Για Ελληνική επέλαση στην αγορά κατοικιών στις περιοχές "φιλέτα" του Λονδίνου, που ξεπέρασαν εκείνες των Αράβων, κάνει λόγο η βρετανική εφημερίδα Guardian σε δημοσίευμα με τον τίτλο "ο ελληνικός πλούτος βρίσκει σπίτι στο Λονδίνο".

Ασφαλές λιμάνι για τους Έλληνες είναι η κτηματαγορά του Λονδίνου, όπου μπορούν να προστατέψουν το ρευστό τους συμφωνά με το δημοσίευμα. Η τάση έχει εντυπωσιάσει τους βρετανούς μεσίτες, οι οποίοι έχουν προσάψει και προσωνύμιο στους νέους τους αγοραστές, το "cash Greeks", δηλαδή οι "Έλληνες του ρευστού".

Μάλιστα, το εντυπωσιακό είναι ότι οι τοποθετήσεις των εν λόγω αγοραστών γίνονται σε πολυτελείς οικίες και διαμερίσματα, η τιμή των οποίων ξεπερνά το 1 εκατομμύριο στερλίνες.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα της η εφημερίδα οι εύποροι Έλληνες αγοράζουν με πρωτοφανείς ρυθμούς κατοικίες σε περιοχές όπως το Regent's Park και το St John's Wood «Οι Βρετανοί ιδιοκτήτες κατοικιών μπορεί να ανησυχούν ακόμη για την ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας, αλλά για την Αθήνα το Λονδίνο μοιάζει κάπως με παράδεισος» λέει το δημοσίευμα.

Εκπρόσωπος του μεσιτικού γραφείου Fraser & Co αναφέρει ότι υπό κανονικές συνθήκες υπάρχει μία ελληνική αίτηση για αγορά κατοικίας κάθε δύο ή τρεις μήνες. Πρόσφατα είχαμε έως και 15 σε μία εβδομάδα. Οι Έλληνες αυτή τη στιγμή αγοράζουν "με κλειστά μάτια", υπό την έννοια ότι τοποθετούν τα χρήματά τους σε οικίες, τις οποίες δεν εξετάζουν καν. Απλά τις αγοράζουν, γιατί τις θεωρούν μια σίγουρη επένδυση για τα χρήματά τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου