Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

Τουρισμός και πολιτισμός στο επίκεντρο της συνάντησης

Τα είπαν χθες Μπουτάρης-Γερουλάνος

Θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του προγράμματος Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών, αλλά και ευρύτερα ζητήματα τουρισμού και πολιτισμού που αφορούν στην πόλη συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης χθες το απόγευμα.

Η ανάπτυξη του προγράμματος Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών, σύμφωνα με το οποίο κάθε χρόνο η Θεσσαλονίκη θα υποδέχεται έναν μεγάλο πολιτισμό, βρέθηκε στο επίκεντρο, καθώς το 2011 είναι η πιλοτική χρονιά εφαρμογής του και είναι αφιερωμένη στη Μέση Ανατολή.

Το ΥΠΠΟΤ προχωρά στην εφαρμογή του προγράμματος με την στενή συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην προετοιμασία για τον εορτασμό του 2012 που είναι αφιερωμένο στην Νοτιανατολική Ευρώπη, καθώς συμπίπτει με τον εορτασμό των 100 ετών από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

«Τα θέματα πολιτισμού και τουρισμού στη Θεσσαλονίκη είναι μεγάλης σημασίας για εμάς. Τώρα με τη νέα τοπική αυτοδιοίκηση και τις νέες δομές μπορεί να πραγματοποιηθεί η δουλειά που χρειάζεται για να γίνει πραγματικός προορισμός για επισκέπτες, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αυτός είναι ο στόχος μας, προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε και πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού.

«Είχαμε μια συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου κυρίως για το Σταυροδρόμι Πολιτισμών που έχει ήδη αναγγελθεί και εξελίσσεται και ελπίζουμε πάρα πολύ σε αυτό. Μιλήσαμε και για τον εορτασμό του 2012, των 100 χρόνων απελευθέρωσης της πόλης, για το πώς θα πατήσει πάνω στα αχνάρια που ανοίγει το Σταυροδρόμι», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου