Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

"Δεν είπε όχι για το τείχος στον Εβρο ο Ερντογάν στον Παπανδρέου"


Η απόφαση είναι κοινή. 'Οπως διαρρέουν έλληνες και τούρκοι αξιωματούχοι, Παπανδρέου και Ερντογάν επιθυμούν κάθε συνάντηση που έχουν να έχει ουσία και όχι μόνο ευχές για καλή γειτονία και μελλοντική συνεργασία.

Δηλώσεις μετά τη μαραθώνια συνάντηση των 2 ανδρών μπορεί να μην έγιναν, αλλά όπως όλα δείχνουν σήμερα συμφωνήθηκαν πράγματα και θα οριστικοποιηθουν τον Μάρτιο στο κατά κάποιο τρόπο κοινό υπουργικό συμβούλιο που θα έχουν Ελλάδα και Τουρκία.

Στην συνάντηση κυριάρχησε το τείχος που επιθυμεί να φτιάξει η Ελλάδα στον Εβρο και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit ο κ. Ερντογάν ούτε μια στιγμή δεν διατύπωσε κάποια ένσταση. 'Ισα - ίσα που οι τούρκοι λένε με κάθε ευκαιρία οτι θέλουν να συμβάλλουν κι εκείνοι να σταματήσει αυτή η ιστορία με τους λαθρομετανάστες που κάνει κακό και στις 2 χώρες.


Aπό τα παραπολιτικά της συνάντησης...... 


η απορία του τούρκου πρωθυπουργού, προς τον έλληνα ομόλογό του για την απουσία της κας Παπανδρέου. "Γιώργο, η Αντα που είναι;", τον ρώτησε. Και βεβαίως η απίστευτα θερμή υποδοχή στον έλληνα πρωθυπουργό στο Ερζερούμ με αφισοκολλήσεις σε όλη την πόλη στα ελληνικά.


Σε λίγο ο έλληνας πρωθυπουργός θα μιλήσει στο συμπόσιο των τούρκων πρέσβεων και στις 5 θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Περίεργο παιχνίδι

Παρά το καλο κλίμα η Τουρκία δεν φαίνεται να μπορεί να ξεχάσει πρακτικές του παρελθόντος.

'Οπως αποκαλύπτει το www.onalert.gr, από νωρίς το πρωί, η Άγκυρα παίζει ένα περίεργο παιχνίδι μεταξύ Λέσβου-Χίου-Οινουσσών. Ένα τουρκικό αλιευτικό αναζητά ένα άλλο που υποτίθεται ότι έχει χαθεί από χθες. Η Άγκυρα αμφισβητεί ανοιχτά με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε το ελληνικό δικαίωμα να κάνει έρευνα και διάσωση εντός δικών της χωρικών υδάτων!

Αρχικά η Αθήνα και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης κινητοποιήθηκε ,μόλις έλαβε την πληροφορία για το τουρκικό αλιευτικό.Εκδόθηκε ΝΟΤΑΜ και στη περιοχή που υποτίθεται ότι χάθηκε το τουρκικό αλιευτικό έφθασαν σκάφη του Λιμενικού και ελικόπτερο έρευνας διάσωσης.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου