Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

«Βάφτισαν» την υπεξαίρεση έλλειμμα

Διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας

Διαστάσεις παίρνει το ζήτημα του ελλείμματος στον πρώην Δήμο Αγριάς που αγγίζει τις 102.000 ευρώ περίπου. Χθες η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Νατάσα Οικονόμου έκανε λόγο για υπεξαίρεση και όχι ταμειακό λάθος, ενώ απέδωσε ευθύνες τόσο σε πολιτικούς προϊσταμένους, όσο και σε υπαλλήλους, χωρίς ωστόσο να θέλει να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

Χθες έγινε η παράδοση των τραπεζικών λογαριασμών και των διαθέσιμων στο ταμείο στον Δήμο Βόλου, ενώ τελικά δεν απολογήθηκε, όπως και αναμενόταν, στον γενικό διευθυντή των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Βόλου Νίκο Παλαμιώτη ο ταμίας του Δήμου.

Ήδη διενεργείται........
προκαταρκτική έρευνα που διατάχθηκε από το Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για να διελευκανθεί η υπόθεση.

Η κ. Οικονόμου έκανε λόγο για υπεξαίρεση των χρημάτων και όχι για έλλειμμα που προκύπτει από ταμειακό λάθος, ενώ σε ερώτηση για το ποιος εμπλέκεται και αν αφορά μόνο σε υπαλλήλους ή υπάλληλο απάντησε πως εμπλέκονται τόσο υπάλληλοι, όσο και πολιτικοί προϊστάμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες στην υπόθεση εμπλέκεται δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας του πρώην δήμου Αγριάς.

Ωστόσο η τοποθέτηση της κ. Οικονόμου προκάλεσε την παρέμβαση του πρώην Δημάρχου Αγριάς Θωμά Παπαευθυμίου, ο οποίος και ζήτησε να ξεκαθαριστεί από την αντιδήμαρχο πως ο ίδιος δεν έχει καμία συμμετοχή στην υπόθεση, όπως και έγινε.

Να αναφερθεί τέλος ότι ο κ. Παπαευθυμίου την Τρίτη που έγινε γνωστή η ύπαρξη του ελλείμματος δεν γνώριζε τίποτα και ενημερώθηκε από τους δημοσιογράφους, ωστόσο χθες πήγε από νωρίς το πρωί στο Δημαρχείο για να διαπιστώσει τι συμβαίνει.

Πηγή: taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου