Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

«Αδειάζει» το νοσοκομείο του Βόλου

Παρατηρείται - «κύμα φυγής» γιατρών

Αδειάζει χρόνο με το χρόνο το Νοσοκομείο του Βόλου, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα εάν το κύμα φυγής ιατρών, νοσηλευτών και συμβασιούχων εργαζομένων συνεχιστεί με τη σημερινή ένταση, σε λίγο καιρό θα κάνουμε λόγο για ολική ερήμωση. Μόνο το 2010 συνταξιοδοτήθηκαν 17 γιατροί ειδικότητας, ενώ το 2011 οι αποχωρήσεις θα είναι πολύ περισσότερες.

Χωρίς προσωπικό θα βρεθεί το Νοσοκομείο Βόλου μέσα στο 2011 σύμφωνα με τις προβλέψεις του προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Βόλου κ. Παναγιώτη Μοσχοτζόπουλου.

Αυτό θα γίνει μιας και το 2010 αποχώρησαν 17 γιατροί ειδικότητας και φέτος αναμένεται να πολλαπλασιαστούν οι συνταξιοδοτήσεις.

Επιπλέον.........
μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 καταγράφηκαν δεκάδες αποχωρήσεις νοσηλευτικού προσωπικού, κυρίως γυναικών οι οποίες εξασφάλισαν συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Από το κύμα φυγής δεν θα πρέπει να εξαιρεθεί και η αποχώρηση δεκάδων συμβασιούχων με stage, των οποίων η σύμβαση έληξε λίγες ημέρες πριν την Πρωτοχρονιά.

«Το 2010 αποχώρησαν από το Νοσοκομείο 17 γιατροί ειδικότητας από τους 169 υπάρχοντες, δηλαδή ποσοστό 10% περίπου, ενώ για το 2011 οι αποχωρήσεις αναμένεται να είναι πολύ περισσότερες και θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο υπηρεσιών και συγχωνεύσεις κλινικών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την παροχή υγείας» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσχοτζόπουλος.

Στην ερήμωση όμως του Αχιλλοπουλείου θα συμβάλει αποφασιστικά και η νομοθεσία, που ορίζει πως για κάθε πέντε αποχωρήσεις προβλέπεται μόλις μία πρόσληψη.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό ήδη αντιμετωπίζουν πλείστα προβλήματα, επισημαίνοντας πως η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου είναι μεγάλη και δεν μπορεί με το υπάρχον προσωπικό να έρθει σε πέρας η δουλειά.

Τονίζουν δε πως εκείνο που χρειάζεται το Νοσοκομείο Βόλου είναι πολλές προσλήψεις σε μόνιμο όμως προσωπικό και όχι την είσοδο συμβασιούχων, οι οποίοι μόλις αποκτήσουν εμπειρία στον τομέα τους πρέπει να αποχωρήσουν.

Ο κ. Μοσχοτζόπουλος ωστόσο έθεσε και το θέμα των συγχωνεύσεων Νοσοκομείων. Σημείωσε πως εδώ και πολύ καιρό το Υπουργείο σχεδιάζει συγχωνεύσεις και για το Νοσοκομείο Βόλου είναι σχεδόν μονόδρομος η συγχώνευσή του με το Νοσοκομείο Λάρισας.

Η εξέλιξη αυτή θα σηματοδοτήσει το χώρο της υγείας όλης της περιοχής, ενώ αναμένονται έντονες αντιδράσεις όλων των εμπλεκομένων μόλις οριστικοποιηθεί η σκέψη αυτή του υπουργείου.

Πηγή: taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου