Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

Πήγε σε μάγισσες και χαρτορίχτρες ο Πρόεδρος

Του εχουν κάνει μάγια; Τι ρόλο παίζουν οι μάγισσες και από ποιες ζήτησε βοήθεια για να ξορκίσει το κακό; Κάτι τρέχει με τον πρόεδρο ο οποίος ανησυχεί και μάλιστα πολύ!


Οι εξαγριωμένες μάγισσες της Ρουμανίας άρχισαν να χρησιμοποιούν κόπρανα από γάτες, και ψόφια σκυλιά, για να κάνουν μάγια στον πρόεδρο και στη κυβέρνηση της χώρας, που τις εξαναγκάζουν να πληρώνουν στο εξής φόρους. Παράλληλα, οι Ρουμανικές αρχές έβαλαν στο μάτι τις καφετζούδες και τις χαρτορίχτρες, που κανονικά θα έπρεπε να το είχαν …
προβλέψει.
 
Όμως ο πρόεδρος Traian Basescu δεν γελάει, ανησυχεί. Σε μια χώρα όπου οι προλήψεις και η μαγεία είναι καθεστώς, τόσο αυτός όσο και οι στενοί του συνεργάτες άρχισαν να φοράνε μωβ ρούχα τις Πέμπτες, με σκοπό την αποτροπή των δαιμονίων. Το χρώμα μωβ έχει ισχυρές δονήσεις, και σύμφωνα με την ομάδα Βιολετί Φλόγα, που κάνει τα μάγια της κάθε Πέμπτη, διώχνει τα κακά πνεύματα.
 
Οι μάγισσες της Ρουμανίας σκοπεύουν να συναντηθούν σήμερα Πέμπτη στον ποταμό Δούναβη σε μια προσπάθεια να απειλήσουν τη κυβέρνηση μέσω μαγείας. Πάνω από δέκα μάγισσες θα κατευθυνθούν στον γνωστό ποταμό για να κάνουν μάγια στη κυβέρνηση, ρίχνοντας στα νερά μανδραγόρα. Όπως λέει η μάγισσα Alisia «Ο νόμος είναι γελοίος. Δεν βγάζουμε σχεδόν τίποτα, τι θα φορολογήσουν; Να κοιτάνε οι πολιτικοί τους εαυτούς τους και πόσα λεφτά βγάζουν. Πρώτα κλέβουν και μετά έρχονται σε εμάς για να κάνουμε μάγια στους εχθρούς τους».
 
Ο νέος φόρος άρχισε να ισχύει από το Σάββατο, και αποτελεί προσπάθεια της κυβέρνησης να μειώσει τη φοροδιαφυγή, μιας και η χώρα βρίσκεται σε βαθιά ύφεση. Όπως ο κάθε αυτοαπασχολούμενος, έτσι και οι μάγισσες οφείλουν στο εξής να πληρώνουν 16% φόρο εισοδήματος και να συνεισφέρουν στα προγράμματα κοινωνικής τους ασφάλισης.
 
Και ο νόμος δεν αφορά μόνο στις μάγισσες. Κάποια άλλα επαγγέλματα που άρχισαν να θεωρούνται ως κανονικά, θα πρέπει να αρχίσουν να πληρώνουν φόρους. Αυτά είναι οι αστρολόγοι, οι βαλσαμωτές, οι εκπαιδευτές οδηγών, οι παρκαδόροι, κ.ά. Πολλοί ισχυρίζονται πως ένας τέτοιος νόμος δύσκολα θα μπορέσει να εφαρμοστεί, αφού οι συναλλαγές γίνονται σε μετρητά και αφορούν μικροποσά.
 
Όμως η μαγεία στη Ρουμανία δεν είναι καθόλου αστείο ζήτημα. Οι προλήψεις είναι βαθιά ριζωμένες από αιώνες, και τις ανέχεται ακόμη και η Ορθόδοξη εκκλησία, στην οποία ανήκουν τα 4/5 των Ρουμάνων.
 
Το 2009, ο ηττημένος των προεδρικών εκλογών Mircea Geoana και η σύζυγός του, ισχυρίστηκαν ότι δέχθηκαν κύματα αρνητικής ενέργειας από πλευράς των συνεργατών του αντιπάλου Traian Basescu, στη διάρκεια μιας κρίσιμης αναμέτρησης, στην οποία και δεν τα πήγε καλά. Μάλιστα ο στενός του συνεργάτης Geoana πιστεύει πως υπήρξε μια ενορχηστρωμένη συνωμοσία εναντίον τους, από πλευράς της ομάδας Βιολετί Φλόγα. Για αυτό λέει, ο Basescu και οι δικοί του συνεργάτες φορούσανε μωβ ρούχα κάθε Πέμπτη. Και συνεχίζουν να το κάνουν και σήμερα.
 
Παλιότερα, ο κομμουνιστής δικτάτορας Nicolae Ceausescu και η σύζυγός του Elena, είχαν τη δική τους προσωπική μάγισσα. Η βασίλισσα των μαγισσών, η 63χρονη Bratara Buzea που είχε φυλακιστεί το 1977 για μαγεία, είναι πυρ και μανία με τον νέο νόμο. Όπως είπε, σκοπεύει να κάνει ισχυρά μάγια εναντίον της κυβέρνησης χρησιμοποιώντας κόπρανα και ψόφια ζώα. «Κάνουμε κακό σε αυτούς που μας βλάπτουν», λέει. «Θα σώσουν τη χώρα από τη κρίση με όχημα εμάς; Ας μας βγάλουν πρώτα από τη κρίση που οι ίδιοι προκάλεσαν».
 
«Τα μάγια μου πάντα πετυχαίνουν», συμπληρώνει.
 
Πάντως, υπάρχουν και μάγισσες που συμφωνούν με τη κυβέρνηση. Όπως λέει η Mihaela Minca, « Ο νέος νόμος είναι πολύ καλός. Σημαίνει πως τα μαγικά μας ταλέντα αναγνωρίζονται επίσημα, και πως μπορώ πια να ανοίξω δική μου επιχείρηση».
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου