Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Ο γηραιότερος αστυνομικός της Φλόριδας είναι... Έλληνας!

Είναι 85 ετών παρακαλώ. Είναι ακόμη αστυνομικός και μόλις πέρσι είχε κάνει μαύρο στο ξύλο έναν ληστή που του επιτέθηκε. Αυτό θα πει να έχεις κότσια!


Η Αστυνομική Υπηρεσία της Φλόριδα των ΗΠΑ δεν μπορεί να βρει στην ιστορία της άλλον αστυνομικό, ο οποίος να έχει υπηρετήσει στην ηλικία των 85 ετών! Ο λόγος για τον ομογενή Λίο Θαλασσίτη, ο οποίος εξακολουθεί να είναι εν ενεργεία υπάλληλος του Αστυνομικού Σώματος, σύμφωνα με αξιωματούχο της Διεύθυνσης Αστυνομίας της Φλόριδας.
 
Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά του............
ο "Εθνικός Κήρυκας", ο Λίο Θαλασσίτης μπήκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Κομητείας του Dade το 1956. Μετατέθηκε το 1963 στο Χίαλεχ (Hiealeah), όπου προβιβάστηκε σε αρχιφύλακα. Όλα αυτά τα χρόνια (54 συνολικά) έχει διδάξει αυτοάμυνα σε χιλιάδες αστυνομικούς, ενώ έχει εκπαιδεύσει πυγμάχους, όπως τους Έκτορα "Μάτσο" Καμάτσο (Hector "Macho" Camacho), "Μάρβελους" Μάρβιν Χάγκλερ (Marvelous Marvin Hagler) και Ρομπέρτο Ντούραν (Roberto Duran).
 
Ακόμη και σήμερα ο Λίο Θαλασσίτης, ο οποίος ήταν πρωταθλητής σε Πεζοναυτική Λέσχη Πυγμαχίας το 1940, ξυπνά κάθε πρωί στις 4, προσεύχεται, τρέχει μερικά μίλια, σηκώνει βάρη και ασκείται στην πάλη. Τρεις φορές την εβδομάδα ταξιδεύει στο Χίαλεχ από το σπίτι του στο Παλμ Χάρμπορ (Palm Harbor), μία διαδρομή τριών ωρών, και πηγαίνει στο γυμναστήριο, όπου γυμνάζει τους αστυνομικούς.
 
Η μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια τάξη σήμερα είναι "οι αγύμναστοι αστυνομικοί, οι οποίοι δεν είναι σοβαροί στο θέμα της εκπαίδευσής τους", σημειώνει ο κ. Θαλασσίτης και προσθέτει ότι "η διδασκαλία πειθαρχίας μπορεί να σώσει ζωές".
 
Χαρακτηριστικό είναι ένα περιστατικό που έζησε ο ίδιος το περασμένο καλοκαίρι, όταν ένας σωματώδης κακοποιός τού επιτέθηκε με περίστροφο σ' έναν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του Μαϊάμι. Αντί να πάρει το πορτοφόλι του θύματος, ο κακοποιός εισέπραξε έναν γερό ξυλοδαρμό.
 
"Νόμιζε ότι ήμουν του χεριού του", λέει γελώντας ο Ελληνοαμερικανός αξιωματικός, καθώς θυμάται το περιστατικό. Όταν ο κακοποιός συνήλθε, είδε τον Λίο Θαλασσίτη να τον κοιτάζει και να προσεύχεται χαμηλόφωνα στα ελληνικά. «Σε συγχωρώ», είπε ο Θαλασσίτης, προτού ο πανικόβλητος άνδρας εξαφανιστεί μέσα από μία δίοδο.
 
Ο Λίο Θαλασσίτης προέρχεται από λευιτική οικογένεια. Ο πατέρας του, έβδομης γενιάς ιερέας, υπηρέτησε στη δεκαετία του 1940 στην Ελληνορθόδοξη κοινότητα του Μαϊάμι, ενώ δίδαξε μαχητικότητα σε επίλεκτες ομάδες Ελλήνων στρατιωτών.
 
Ο Λίο, δεν μπορούσε να μάθει να γράφει επαρκώς ελληνικά ώστε να γίνει ιερέας, οπότε ο πατέρας του τού έδωσε δύο μαθήματα ζωής: να βάζει «τον Χριστό πρώτα» από οτιδήποτε άλλο στη ζωή και κατά δεύτερο λόγο να φροντίζει το σώμα του.
 
Σε όλη του τη ζωή, ο Λίο προσέχει ιδιαίτερα τη διατροφή του. Αποφεύγει τα λιπαρά φαγητά κι έχει να πιει σόδα πάνω από εξήντα χρόνια. Αρκείται να τρώει κοτόπουλο και λαχανικά και πίνει μόνο νερό, τονίζοντας πως "το σώμα μου είναι ναός του Θεού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου