Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Τα iPad τώρα και στα αμερικανικά σχολεία

Όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί τα χρησιμοποιούν

Κυριολεκτικά έχουν μπει τα iPad στη ζωή μας, αφού ήδη σε αρκετά σχολεία των ΗΠΑ το μηχάνημα αυτό έχει αντικαταστήσει τα σχολικά βιβλία. Μάλιστα, η χρήση τους γίνεται σε όλα τα μαθήματα, από τα μαθηματικά ως την Ιστορία!

Αν και η συσκευή κοστίζει 750 δολάρια, σε γυμνάσιο του Λονγκ Άιλαντ ήδη έχουν αγοραστεί 47 iPad, ενώ αναμένεται να αγοραστούν και άλλοι, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι μαθητές. Οι διευθυντές των σχολείων επισημαίνουν ότι οι εφαρμογές του iPad μπορούν να αξιοποιηθούν, ώστε να βελτιωθεί η εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ η μεγάλη οθόνη επιτρέπει στον καθηγητή να διατηρεί οπτική επαφή με τους μαθητές του.

Ωστόσο,.............
πολλοί είναι αυτοί που σχολιάζουν καυστικά τις επιλογές των σχολείων, καθώς αυτή την περίοδο κάθε δημόσιο σχολείο των ΗΠΑ δίνει μάχη για τον προϋπολογισμό του, ώστε να μην απολυθούν οι καθηγητές. Άρα είναι αξιοσημείωτο ότι δαπανιούνται υπέρογκα ποσά για ένα gadget που ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί η εκπαιδευτική του αξία.

Από την άλλη, καθηγητές του Τέξας και του Μίσιγκαν, ισχυρίζονται ότι παρά το υψηλό κόστος αγοράς(στην Νέα Υόρκη δαπανήθηκαν 1,3 εκατομμύρια δολάρια για 2000 iPad), τα σχολεία δεν θα αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα, καθώς με την χρήση τους μειώνονται λειτουργικά έξοδα, όπως φωτοτυπίες και βιβλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου